Kikärtsröra med curry och majonäs

Ni är många som undrar vad jag gör med alla kikärtor i och med att jag använder så mycket kikärtsspad när jag bakar. Jag är faktiskt stolt som erkänner att jag inte slänger en enda liten kikärta utan försöker göra något innovativt av dem varje gång det finns möjlighet!

Kikärtor är nyttigt, gott och går att variera i oändlighet så jag tycker verkligen att det lånar sig att använda så mycket kikärtsspad som jag gör! Åtminstone när jag får göra en sådan här god kikärtsröra med curry och majonäs!

Recept kikärtsröra

Följ gärna mig på Instagram för mer inspiration och ännu fler tips till växtbaserad bakning, du hittar mig HÄR

Kikärtsröra med curry och majonäs

400 gram kikärtor

1 liten palsernacka

5 cm purjolök

1 dl vegansk majonäs

1 msk curry

2 tsk gurkmeja

1 tsk paprikapulver

Salt och peppar

  1. Låt spadet från kikärtorna rinna av (spara spadet, det går att använda till mängder av vegansk bakning)
  2. Skär palsternackan i små tärningar, lägg dem i en kastrull och täck dem med vatten
  3. Låt palsternackan koka i ca 7 minuter så den mjuknar, sila av vattnet och låt svalna något
  4. Hacka purjolöken fint och lägg ner den i en skål tillsammans med kikärtor, palsternacka och majonäs
  5. Blanda runt och krydda röran tills du får den smak du önskar

TIPS – det är supergott att tillsätta små bitar av ett rött äpple i röran först få lite sötma!

Kommentarer

2 svar till ”Kikärtsröra med curry och majonäs”

  1. Lät otroligt gott!

    1. Profilbild för fridasvegobak
      fridasvegobak

      Tack snälla! Den är supergod och superenkel!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *