Innehåller annonslänkar
Kladdkaka på pinne doppad i apelsinchoklad? Det är veganska kladdkakebollar i apelsinchoklad. Dom är oemotståndligt goda och passar perfekt till kalaset eller på buffébordet!
Jag bakar veganska kladdkakebollar i min Insta story idag och den finns även sparad i mina händelser! Tryck HÄR för att komma till min Instagram.
Kladdkaka
150 gram mjölkfrit tmargarin
1 dl farinsocker
2 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
2 dl vetemjöl
1 dl kikärtsspad
- Sätt ugnen på 175 grader
- Smält margarinet i en kastrull
- Blanda alla ingredienser till en jämn, klumpfri kladdkakesmet
- Häll smeten i en form (15x25cm) och grädda kladdkakan mitt i ugnen i ca 18 minuter
- Låt svalna helt
- Mosa ihop kladdkakan och lägg den i en skål i kylen i 40 minuter så den blir helt kall
- Rulla 14 stycken bollar av kladdkakan
- Tryck i en glasspinne i varje boll (ja köper min glasspinnar HÄR)
- Ställ in kladdkakepinnarna i frysen en stund så blir det lättare att doppa dem i chokladen
Chokladdoppning
80 gram vegansk apelsinchoklad (jag köper min HÄR)
Zest från 1 apelsin
- Riv av mest från apelsinen (tvätta apelsinen noga innan)
- Smält chokladen i micron eller över ett vattenbad
- Doppa kladdkakebollarna i apelsinchokladen och låt chokladen rinna av ordentligt
- Ställ de chokladdoppade kladdkakebollarna på ett bakplåtspapper
- Strö över apelsinzest och låt chokladen stelna helt
Veganska kladdkakebollar går att frysa








Lämna ett svar