Veganska kladdkakebollar i apelsinchoklad

Innehåller annonslänkar

apelsinchoklad vegan

Kladdkaka på pinne doppad i apelsinchoklad? Det är veganska kladdkakebollar i apelsinchoklad. Dom är oemotståndligt goda och passar perfekt till kalaset eller på buffébordet!

Jag bakar veganska kladdkakebollar i min Insta story idag och den finns även sparad i mina händelser! Tryck HÄR för att komma till min Instagram.

Kladdkaka

150 gram mjölkfrit tmargarin

1 dl farinsocker

2 dl strösocker

1 dl kakao

2 tsk vaniljsocker

0,5 tsk salt

2 dl vetemjöl

1 dl kikärtsspad

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Smält margarinet i en kastrull
  3. Blanda alla ingredienser till en jämn, klumpfri kladdkakesmet
  4. Häll smeten i en form (15x25cm) och grädda kladdkakan mitt i ugnen i ca 18 minuter
  5. Låt svalna helt
  6. Mosa ihop kladdkakan och lägg den i en skål i kylen i 40 minuter så den blir helt kall
  7. Rulla 14 stycken bollar av kladdkakan
  8. Tryck i en glasspinne i varje boll (ja köper min glasspinnar HÄR)
  9. Ställ in kladdkakepinnarna i frysen en stund så blir det lättare att doppa dem i chokladen
Chokladdoppning

80 gram vegansk apelsinchoklad (jag köper min HÄR)

Zest från 1 apelsin

  1. Riv av mest från apelsinen (tvätta apelsinen noga innan)
  2. Smält chokladen i micron eller över ett vattenbad
  3. Doppa kladdkakebollarna i apelsinchokladen och låt chokladen rinna av ordentligt
  4. Ställ de chokladdoppade kladdkakebollarna på ett bakplåtspapper
  5. Strö över apelsinzest och låt chokladen stelna helt

Veganska kladdkakebollar går att frysa

kladdkakebollar

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *