Veganska kladdkakebollar i apelsinchoklad

Innehåller annonslänkar

apelsinchoklad vegan

Kladdkaka på pinne doppad i apelsinchoklad? Det är veganska kladdkakebollar i apelsinchoklad. Dom är oemotståndligt goda och passar perfekt till kalaset eller på buffébordet!

Jag bakar veganska kladdkakebollar i min Insta story idag och den finns även sparad i mina händelser! Tryck HÄR för att komma till min Instagram.

Kladdkaka

150 gram mjölkfrit tmargarin

1 dl farinsocker

2 dl strösocker

1 dl kakao

2 tsk vaniljsocker

0,5 tsk salt

2 dl vetemjöl

1 dl kikärtsspad

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Smält margarinet i en kastrull
  3. Blanda alla ingredienser till en jämn, klumpfri kladdkakesmet
  4. Häll smeten i en form (15x25cm) och grädda kladdkakan mitt i ugnen i ca 18 minuter
  5. Låt svalna helt
  6. Mosa ihop kladdkakan och lägg den i en skål i kylen i 40 minuter så den blir helt kall
  7. Rulla 14 stycken bollar av kladdkakan
  8. Tryck i en glasspinne i varje boll (ja köper min glasspinnar HÄR)
  9. Ställ in kladdkakepinnarna i frysen en stund så blir det lättare att doppa dem i chokladen
Chokladdoppning

80 gram vegansk apelsinchoklad (jag köper min HÄR)

Zest från 1 apelsin

  1. Riv av mest från apelsinen (tvätta apelsinen noga innan)
  2. Smält chokladen i micron eller över ett vattenbad
  3. Doppa kladdkakebollarna i apelsinchokladen och låt chokladen rinna av ordentligt
  4. Ställ de chokladdoppade kladdkakebollarna på ett bakplåtspapper
  5. Strö över apelsinzest och låt chokladen stelna helt

Veganska kladdkakebollar går att frysa

kladdkakebollar