Innehåller annonslänk

Veganska chokladbollsbakelser är perfekta att ge till någon man tycker särskilt mycket om! Jag menar, vem gillar inte chokladbollar och choklad? Och både chokladbollar och choklad i samma bakelse är ändå höjden av världsklass. Åtminstone i en simpel hemmabakares liv 😉
Jag, som är en chokladbollsfantast och tycker att chokladbollar är det roligaste som finns att arbeta med älskar att göra den lite lyxigare i form av en bakelse! Mina veganska chokladbollsbakelser är fyllda med en härlig chokladganache och smakar SÅ gott!
Chokladbollssmet
150 gram mjölkfritt margarin (rumstempererat)
4 dl havregryn
0,5 dl kakao
1,5 dl strösocker
1 msk kallt, starkt kaffe
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
- Mixa alla ingredienser i en matberedare tills du får en chokladbollssmet (jag gillar när havregrynen är helt mixade, men det är en smaksak)
- Kavla ut chokladbolssmeten (den ska vara ca 1-2 cm tjock) mellan två bakplåtspapper
- Stansa ut 8 stycken hjärtan med en hjärtformad pepparkaksform
- Lägg hjärtan på ett fat och ställ in fatet i kylen i 1 timme
Chokladganache
1,5 dl växtbaserad grädde
100 gram mörk choklad
- Koka upp grädden i en kastrull och dra av den från plattan
- Rör i chokladen tills den smält samman med grädden
- Låt chokladganachen svalna helt
Montering
Chokladbollshjärtan
Chokladganache
Lingonpulver (finns att köpa i större matvarubutiker eller att beställa HÄR)
- Bred ett lager chokladganache över fyra chokladbollshjärtan
- Lägg över ett nytt hjärta över chokladganachen och täck hela hjärtanbakelsen med chokladganache, använd gärna en spatel
- Pudra över lingonpulver






Lämna ett svar