Veganska vaniljrutor smakar som vaniljhjärtan men bakade i ett format som passar många.
Det här är min nya favorit! Jag älskar den frasiga smuldegen ovanpå den söta vaniljkrämen, det bara smälter i munnen.
Veganska vaniljrutor (12 stycken)
Mördeg
250 gram mjölkfritt margarin
1,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl
- Blanda ihop alla ingredienser i en skål med en gaffel
- Tryck ut hälften av degen i en form (15x25cm) och tryck upp den någon centimeter på kanterna
Vegansk vaniljkräm
1 dl majsstärkelse
1,5 dl strösocker
1 tsk äkta vaniljpulver
2,5 dl växtbaserad grädde
3 dl växtbaserad dryck
- Blanda majsstärkelse, strösocker och vaniljpulver i en kastrull
- Tillsätt grädde och dryck samtidigt som du rör om så inte majsstärkelsen klumpar sig
- Koka upp vaniljkrämen under omrörning och dra av den från plattan så fort den börjar tjocka
- Fortsätt röra om tills du märker att den inte kommer tjockna mer
- Låt vaniljkrämen svalna något och bred sedan över den över bottnen i formen
- Sätt ugnen på 175 grader
- Strö över resterande del av mördegen
- Grädda dina veganska vaniljrutor mitt i ugnen i ca 30 minuter
- Låt kakan svalna innan du skär den i 12 bitar








Lämna ett svar