Jag älskar allt som har med Snickers att göra! Kombinationen mellan kola, jordnötter och choklad är magisk! Mina veganska Snickers cookies är härligt krispiga med en smakrik jordnötskola i mitten! Kolan liksom smälter ut i kakan när den gräddas vilket gör den såååå god, ni måste testa!
Följ mig på Instagram för mer tips, trix och inspiration kring växtbaserad bakning. Tryck HÄR för att komma till min profil!
Veganska Snickers cookies
200 gram mjölkfritt margarin (rumsvarmt)
1,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
0,5 dl kakao
1 msk ljus sirap
0,5 tsk salt
3 dl vetemjöl
- Blanda alla ingredienser i en skål med en gaffel/sked tills du får en choklad deg
- Rulla 12 bollar av degen och dess upp den på två plåtar med bakplåtspapper
- Tryck ut en grop i mitten av varje kaka med fingret
- Ställ plåten i kylen (nu på vintern kan man med fördel ställa den på balkongen/altanen) i 30 minuter
- Sätt ugnen på 200 grader
Jordnötskola
1 dl ljus sirap
1 dl strösocker
1 dl växtbaserad grädde
1 msk mjölkfritt margarin
3 dl salta jordnötter
- Koka sirap, socker och grädde till 115 grader (använd gärna en termometer)
- Dra av kolasåsen från plattan och rör i margarinet
- Låt kolan svalna helt och rör i jordnötterna
- Fyll groparna i chokladkakorna med jordnötskolan
- Grädda mitt i ugnen i 13-15 minuter
Lämna ett svar