Att göra vegansk, glutenfri kladdkaka är inte svårt, man behöver bara byta ut några produkter. Istället för smör använder jag mjölkfritt margarin. Istället för ägg använder jag kikärtsspad och istället för vetemjöl använder jag rismjöl. Valet av glutenfritt mjöl tycker jag spelar stor roll i en kladdkaka. Jag vill inte att smaken av mjölet tar överhand och då är rismjöl ett bra alternativ eftersom det är mycket smakfattigt.

Följ mig på Instagram för mer tips, trix och inspiration till växtbaserad bakning. Klicka HÄR för att komma till min profil!
Vegansk, glutenfri kladdkaka
125 gram mjölkfritt margarin
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
1 dl kikärtsspad
2,5 dl rismjöl
- Sätt ugnen på 175 grader
- Smält margarinet i en kastrull och dra av den från plattan
- Tillsätt alla ingredienser utom rismjölet och blanda om till en smet
- Vänd till sist ned rismjölet i kastrullen och blanda tills du får en jämn, klumpfri kladdkakssmet
- Klä en springform (24 cm i diameter) med bakplåtspapper och bred ut smeten där i
- Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 18-20 minuter
- Låt din veganska, glutenfria kladdkaka svalna helt
Chokladganache
2,5 dl växtbaserad grädde (jag har använt sojagrädde)
200 gram mörk choklad
- Koka upp grädden i en kastrull och dra av den från plattan
- Blanda i chokladen och låt den smälta i grädden
- Låt chokladgrädden svalna helt
- Bred eller spritsa chokladganachen över kladdkakan






Lämna ett svar