Vegansk, glutenfri kladdkaka

Att göra vegansk, glutenfri kladdkaka är inte svårt, man behöver bara byta ut några produkter. Istället för smör använder jag mjölkfritt margarin. Istället för ägg använder jag kikärtsspad och istället för vetemjöl använder jag rismjöl. Valet av glutenfritt mjöl tycker jag spelar stor roll i en kladdkaka. Jag vill inte att smaken av mjölet tar överhand och då är rismjöl ett bra alternativ eftersom det är mycket smakfattigt.

vegansk kladdkaka glutenfri

Följ mig på Instagram för mer tips, trix och inspiration till växtbaserad bakning. Klicka HÄR för att komma till min profil!

Vegansk, glutenfri kladdkaka

125 gram mjölkfritt margarin

3 dl strösocker

1 dl kakao

2 tsk vaniljsocker

0,5 tsk salt

1 dl kikärtsspad

2,5 dl rismjöl

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Smält margarinet i en kastrull och dra av den från plattan
  3. Tillsätt alla ingredienser utom rismjölet och blanda om till en smet
  4. Vänd till sist ned rismjölet i kastrullen och blanda tills du får en jämn, klumpfri kladdkakssmet
  5. Klä en springform (24 cm i diameter) med bakplåtspapper och bred ut smeten där i
  6. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 18-20 minuter
  7. Låt din veganska, glutenfria kladdkaka svalna helt
Chokladganache

2,5 dl växtbaserad grädde (jag har använt sojagrädde)

200 gram mörk choklad

  1. Koka upp grädden i en kastrull och dra av den från plattan
  2. Blanda i chokladen och låt den smälta i grädden
  3. Låt chokladgrädden svalna helt
  4. Bred eller spritsa chokladganachen över kladdkakan

vegansk kladdkaka glutenfri

Kommentarer

Ett svar till ”Vegansk, glutenfri kladdkaka”

  1. Profilbild för Cecilia
    Cecilia

    Hej Frida, jag älskar dina recept! Du råkar inte veta om det går bra att använda Lailas glutenfria-mjölmix (vete- eller majsbaserad), mandel-, majs- eller kikärtsmjöl? Jag har nämligen alla dem men inte rismjöl. Jag har misslyckats med mitt glutenfria bakande för många gånger nu, HJÄLP! Haha.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *