Vegansk kokostårta med halloncurd

Innehåller annonslänk

Vegansk kokostårta med halloncurd är en naturligt glutenfri tårta med bottnar som smakar som kokostoppar fylld med en sötsyrliga halloncurd. Den är så fräsch att äta och passar så bra nu när våren närmar sig! Då vill vi ju fika på lite färgglada, spännande smaker!

glutenfri tårta

Följ mig på Instagram för mer tips, trix och inspiration kring växtbaserad bakning. Klicka HÄR för att komma till min profil!

Halloncurd

300 gram frusna hallon

3 msk gelesocker

4 msk majsstärkelse

1 dl vatten

1 dl strösocker

25 gram mjölkfritt margarin

  1. Tina hallonen och sila av kärnorna
  2. Häll hallonsaften i en kastrull med vatten och socker och koka upp
  3. Pudra över gelesocker och majsstärkelse och koka ihop till en slät kräm
  4. Dra av halloncurden från plattan och rör i margarinet tills det smält
  5. Låt din halloncurd svalna helt
Kokosbottnar

200 gram kokosflingor

1 dl strösocker

2 msk majsstärkelse

1 dl kikärtsspad

50 gram mjölkfritt margarin

20 gram vegansk vit choklad (jag beställer min HÄR)

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Smält margarinet i en kastrull och dra av den från plattan
  3. Tillsätt övriga ingredienser och blanda ihop till en ganska torr smet
  4. Plocka fram en stor bakplåt och lägg på ett bakplåtspapper
  5. Forma två lika stora cirklar av kokossmeten. Det kan vara lite pilligt, jag använde en slickepott när jag formade dem till ca 1 cm höga och 20 cm i diameter stora cirklar. Se till att göra kokossmeten så kompakt som möjligt
  6. Grädda bottnarna mitt i ugnen i 10-12 minuter
  7. Låt dem svalna helt på plåten innan du plockar upp dem
  8. Lägg en botten på fatet du vill servera tårtan på
  9. Bred över hälften av halloncurden
  10. Lägg på nästa botten och bred över den sista delen av halloncurden
  11. Dekorera tårtan med riven vit choklad

vegansk tårta

sommartårta

Kommentarer

4 svar till ”Vegansk kokostårta med halloncurd”

  1. Profilbild för Sara Svanberg Foss
    Sara Svanberg Foss

    Hej
    Vad är gelesocker?

    1. Profilbild för fridasvegobak
      fridasvegobak

      Hej! Gelésocker är vegetabiliskt geleringsmedel och används istället för gelatin (och socker). Du kan köpa det i de flesta matvarubutiker vid bakhyllan!

  2. Hej!
    Tack för tydliga recept och fina bilder.
    Gällande halloncurd tårtan. Vad tror du om att frysa denna? Innan servering tina o riva på chokladen? Hälsn Lotta

    1. Profilbild för fridasvegobak
      fridasvegobak

      Ja, det kan gå bra 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *