Ost är något jag verkligen saknar som vegan. Att äta en god ostbricka eller bre en mjukost på mackan. Nu behöver jag inte sakna längre. Den här osten är fantastiskt god och går att göra både fast och mjuk, reglera bara mängden agar agar.
Följ mig på Instagram för mer tips, trix och inspiration kring växtbaserad bakning. Klicka HÄR för att komma till min profil!
Vegansk dessertost
125 gram cashewnötter
3 dl vatten
1 vitlöksklyfta
2 tsk majsstärkelse
4 msk bjäst flingor
1 tsk agar agar (3 krm om du vill ha en mjukost)
1 tsk salt
2 msk hackad gräslök
Olja att smörja formen med
- Blötlägg nötterna i minst 30 minuter
- Mixa alla ingredienser (utom gräslöken) i en mixer tills du får en slät smet
- Häll i smeten i en kastrull och koka upp den under omrörning tills den tjocknar
- Pensla en liten skål med rapsolja och häll i smeten där i
- Låt din veganska dessertost sätta sig i kylen i minst 2 timmar men gärna ännu längre
- Lossa kanterna lätt med en kniv och vänd skålen upp och ned. Slå lätt på skålen med handen så osten släpper
- Servera gärna till en vegansk ostbricka med kex och goda frukter
Lämna ett svar