Perfekt brownie (vegan)

Äntligen har jag ett recept på en perfekt brownie som är helt vegansk. Jag vill ha min brownie både lite saftig och lite fudgy. Jag vill gärna att den är lite högre än en vanlig kladdkaka och så vill jag att smaken av choklad ska vara framträdande. Allt det finns i min perfekta brownie. Jag älskar den!

vegansk brownie

Följ mig på

Instagram

TikTok

Facebook

Perfekt prownie (9 bitar)

1,5 dl kikärtsspad

3 d strösocker

2 dl vetemjöl

1 dl kakao

2 tsk bakpulver

0,5 tsk salt

1 dl neutral olja

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Vispa kikärtsspad och strösocker vitt och skummigt (i 30 sekunder på hög hastighet)
  3. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt i en skål och vänd ned det i vispet
  4. Tillsätt oljan och blanda ihop till en jämn klumpfri smet
  5. Häll upp smeten i en bakplåtspappersklädd form (25x25cm)
  6. Grädda brownien mitt i ugnen i ca 25 minuter
  7. Låt kakan svalna helt innan du skär upp den i 9 bitar

Kommentarer

7 svar till ”Perfekt brownie (vegan)”

  1. Profilbild för Vendela

    Hej!
    Ser supergott ut, går det bra att göra detta med glutenfritt mjöl tror du?

    1. Hej, det går bra 🙂

  2. Så underbart god!!!

  3. Profilbild för Frida Waleij
    Frida Waleij

    Har någon testat att frysa den?

  4. Profilbild för Reachell

    Hur gör man utan kikärtsspad?

    1. Profilbild för fridasvegobak
      fridasvegobak

      Just detta recept går inte att göra utan kikärtsspad

  5. Perfekt konsistens, lite väl söt dock, ska testa att minska mängden socker nästa gång och dubbla mängden kakao och se hur det blir. Överlag kan man inte känna att den är vegansk tycker jag, imponerande

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *