
Perfekt brownie (vegan)
/
Äntligen har jag ett recept på en perfekt brownie som är helt vegansk. Jag vill ha min brownie både lite saftig och lite fudgy. Jag vill gärna att den är lite högre än en vanlig kladdkaka och så vill jag att smaken av choklad ska vara framträdande. Allt det finns i min perfekta brownie. Jag älskar den!
Följ mig på
Perfekt prownie (9 bitar)
1,5 dl kikärtsspad
3 d strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 dl neutral olja
- Sätt ugnen på 200 grader
- Vispa kikärtsspad och strösocker vitt och skummigt (i 30 sekunder på hög hastighet)
- Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt i en skål och vänd ned det i vispet
- Tillsätt oljan och blanda ihop till en jämn klumpfri smet
- Häll upp smeten i en bakplåtspappersklädd form (25x25cm)
- Grädda brownien mitt i ugnen i ca 25 minuter
- Låt kakan svalna helt innan du skär upp den i 9 bitar
8