Vegansk arraktårta

Innehåller annonslänk

arrakbollar

Vegansk arraktårta är den enklaste av tårtor! Den görs nämligen av resterna från sockerkakan som inte blev uppäten, eller i mitt fall, provbaket som inte blev så lyckat. Man kan använda chokladkaka också, då behöver man bara utesluta kakao ur ingredienslistan. Ett toppenbra recept på vegansk sockerkaka hittar du HÄR

Arrak är en spritsort som man oftast känner smaken av i punch. Det finns även som essens i de flesta matvarubutiker. Du hittar den vid bakhyllan! Hur mycket arraksmak du vill ha bestämmer du helt själv. Jag älskar smaken och vill gärna ha den tydlig i tårtan!

Vegansk arraktårta (10-15 portioner)

1500 gram sockerkaka

2 dl kakao

2 dl växtbaserad dryck

2 msk arrakarom

Chokladströssel

Färska bär till dekor

  1. Lägg sockerkakan i en stor bunke och tillsätt kakao, växtdryck och arrakarom
  2. Blanda ihop till en jämn deg (jag använde händerna)
  3. Tryck ca två tredjedelar av degen i en form (20 cm i diamater) jag använder DEN HÄR
  4. Ställ in formen i kylskåpet i minst 2 timmar
  5. Rulla resterande del av degen till arrakbollar och rulla dem i chokladströssel
  6. Plocka ur tårtan ur formen och rulla sidorna i chokladströssel och strö över lite ovanpå tårtan
  7. Placera ut arrakbollarna på tårtan
  8. Dekorera med färska bär

arraktårta