Vegansk jordnötskladdkaka är en riktigt härlig kladdkaka baserad på jordnötssmör. Som grädden på moset har jag toppat den med en ljuvlig chokladganache. Mumma!
Vegansk jordnötskladdkaka (ca 8 bitar)
150 gram osaltat, osötat jordnötssmör
3 dl strösocker
50 gram mjölkfritt margarin
1 dl växtbaserad matlagningsgrädde
1,5 dl vetemjöl
2 krm salt
- Sätt ugnen på 175 grader
- Blanda jordnöttsmöret och sockret i en skål så det blir en smulig deg
- Smät margarinet och blanda i grädden
- Tillsätt hälften av margarinblandningen i skålen och blanda till en smet
- Blanda i mjölet och saltet
- Tillsätt den sista delen av margarinblandningen och rör ihop till en jämn, klumpfri smet
- Klä en springform (18 cm i diameter) med bakplåtspapper och bred ut smeten där i
- Grädda jordnötskladdkakan mitt i ugnen i 30-35 minuter
- Kyl kladdkakan i kylskåpet tills den är helt genomkall
Chokladtäcke
100 gram mörk choklad
1 dl växtbaserad matlagningsgrädde
- Hacka chokladen i bitar lägg den i en skål
- Värm grädden och häll den över chokladen
- Blanda tills du fått en slät chokladkräm
- Häll chokladkrämen över jordnötskladdkakan och ställ återigen in i kylen i ca 1 timme eller tills chokladtäcket stelnat
Dekorera kakan med hackade jordnötter och flingsalt








Lämna ett svar