Veganska kokostoppar är naturligt glutenfria kakor och riktigt goda att äta för vem som helst, särskilt om man gillar kokos! Jag doppar botten på mina kokostoppar i smält mörk choklad, det blir liksom lite extra gott då.
Veganska kokostoppar (ca 10 stycken)
200 gram kokosflingor
1 dl strösocker
2 msk majsstärkelse
1 dl kikärtsspad
50 gram mjölkfritt margarin
100 gram mörk choklad
- Sätt ugnen på 200 grader
- Smält margarinet
- Blanda alla ingredienser (utom chokladen) i en skål
- Forma 10 bollar av smeten med händerna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper
- Forma försiktigt bollarna så de blir lite toppiga när de är placerade på bakplåtspappret
- Grädda dina veganska kokostoppar mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills de fått en gyllenbrun färg
- Låt svalna helt på plåten
- Smält chokladen och doppa botten av varje kokostopp
- Ställ kokostopparna på ett bakplåtspapper och låt chokladen stelna där på så kommer inte chokladen fastna







Lämna ett svar