Din varukorg är för närvarande tom!
Veganska kanel- och äppelbullar
Finns det något höstigare än veganska kanel- och äppelbullar? Galet saftiga kanelbullar fyllda med rivet äpple, så gott så jag tror att jag smäller av!
Att baka rullade bullar istället för snurrade är ett enkelt sätt att lyckas med vackra kanelbullar. Jag gillar att rulla mina bullar, så som jag gjort i det här receptet, eftersom det blir mindre kladd och det går lite fortare!
Följ mig på
Ladda ned min app ”Veganska godsaker”
Veganska kanel- och äppelbullar
Bulldeg
30 gram färsk jäst
3 dl växtbaserad dryck (jag tycker att Oatly iKaffe är bäst)
2 tsk mortlad eller malen kardemumma
1 dl strösocker
ca 9 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
100 gram mjölkfritt margarin (rumstempererat)
- Smula jästen i en bunke
- Värm drycken till fingervarmt (37-39 grader) och blanda det med jästen så den smälter
- Blanda ned kardemumma och socker
- Tillsätt 3 dl mjöl åt gången och arbeta ihop degen med maskin eller för hand
- När hälften av mjölet är tillsatt kan du tillsätta saltet och sedan fortsätta arbeta ned mjölet
- När du knådat ihop degen klickar du i margarinet och knådar degen i ytterligare 10 minuter
- Bulldegen är klar när den släppt från bunken kanter, är smidig, glansig på ytan och du ska kunna ta på den utan att bli kladdig
- Låt degen vila under en bakduk i 20 minuter
Kanel- och äppelfyllning
200 gram mjölkfritt margarin (rumsvarmt)
1 dl farinsocker
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4 msk malen kanel
2 st äpple
Pärlsocker
- Mosa ihop margarin, farinsocker, strösocker, vaniljsocker och kanel till en kräm men en gaffel
- Låt stå framme i rumstemperatur
- Skölj och riv äpplena på den driva sidan av rivjärnet
- Krama ur västkan med händerna
- Lägg i en skål och ställ åt sidan
Sockerlag
0,5 dl strösocker
0,5 dl vatten
- Koka upp socker och vatten tills sockerkristallerna löst upp sig och blivit simmig
- Ställ åt sidan
Utbakning
- Sätt ugnen på 225 grader
- Knåda degen lätt
- Dela den i två delar
- Kavla ena delen till en stor rektangel (degen ska vara ca 5 mm tjock, ca 40cm bred och ca 25cm lång)
- Bred på hälften av fyllningen och strö över hälften av äppelrivet
- Rulla ihop degen till en korv
- Skär 3-4 cm tjocka skivor av korven (använd en taggig kniv och såga dig igenom degen så den inte trycks ihop)
- Lägg varje bulle i en bullform på en plåt eller på ett bakplåtspapper på en plåt
- Låt bullarna jäsa under handduk i 1 1/2 timme
- Pensla bullarna med sockerlagen
- Grädda bullarna mitt i ugnen i 10-12 minuter
- Pensla bullarna med sockerlag igen och strö över pärlsocker
- Låt dem svalna på plåten
-
PEZ Refill Cola 6-pack 51g32,89 kr
-
PEZ Refill Fizzy 6-pack 51g32,89 kr
-
Dr Sour Crazy Cola Bottles 90g39,89 kr
-
Dr Sour Watermelon Slices 80g39,89 kr
-
Dr Sour Ufos 80g39,89 kr
-
Dr Sour Cubes 90g39,89 kr
-
Dr Sour Jelly Beans 90g39,89 kr
-
Dr Sour Blister Dipper 44g49,90 kr
-
OLW Maxibag Sourcream & Onion 450g49,90 kr
-
Homie Wake Up Synbiotic Lemonade 33cl26,90 kr
-
Ätbara Tårtbilder Spindelmannen39,00 kr
-
Lejonkungen Tårtbild Ø20cm79,00 kr
-
Mimmi Pigg Tårtdekoration + 10st Tårtljus119,00 kr
-
Mimmi Pigg Tårtbild 15,5cm49,00 kr
-
Tårtdekorationer Frost Elsa-figur & Caketopper149,00 kr
-
Frost Tårtdekoration Elsa + 10st Tårtljus119,00 kr
-
Mimmi & Musse Pigg Ätbara Muffinsbilder Ø5,8cm49,00 kr
-
Tårtdekorerings-kit Frost349,00 kr
-
Pyjamashjältarna Muffinsformar 25-pack29,00 kr
-
Greta Gris/Peppa Pig Muffinsbilder Ø5,8cm39,00 kr
Lämna ett svar