Din varukorg är för närvarande tom!
Veganska kanel- och äppelbullar
Finns det något höstigare än veganska kanel- och äppelbullar? Galet saftiga kanelbullar fyllda med rivet äpple, så gott så jag tror att jag smäller av!
Att baka rullade bullar istället för snurrade är ett enkelt sätt att lyckas med vackra kanelbullar. Jag gillar att rulla mina bullar, så som jag gjort i det här receptet, eftersom det blir mindre kladd och det går lite fortare!
Följ mig på
Ladda ned min app ”Veganska godsaker”
Veganska kanel- och äppelbullar
Bulldeg
30 gram färsk jäst
3 dl växtbaserad dryck (jag tycker att Oatly iKaffe är bäst)
2 tsk mortlad eller malen kardemumma
1 dl strösocker
ca 9 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
100 gram mjölkfritt margarin (rumstempererat)
- Smula jästen i en bunke
- Värm drycken till fingervarmt (37-39 grader) och blanda det med jästen så den smälter
- Blanda ned kardemumma och socker
- Tillsätt 3 dl mjöl åt gången och arbeta ihop degen med maskin eller för hand
- När hälften av mjölet är tillsatt kan du tillsätta saltet och sedan fortsätta arbeta ned mjölet
- När du knådat ihop degen klickar du i margarinet och knådar degen i ytterligare 10 minuter
- Bulldegen är klar när den släppt från bunken kanter, är smidig, glansig på ytan och du ska kunna ta på den utan att bli kladdig
- Låt degen vila under en bakduk i 20 minuter
Kanel- och äppelfyllning
200 gram mjölkfritt margarin (rumsvarmt)
1 dl farinsocker
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4 msk malen kanel
2 st äpple
Pärlsocker
- Mosa ihop margarin, farinsocker, strösocker, vaniljsocker och kanel till en kräm men en gaffel
- Låt stå framme i rumstemperatur
- Skölj och riv äpplena på den driva sidan av rivjärnet
- Krama ur västkan med händerna
- Lägg i en skål och ställ åt sidan
Sockerlag
0,5 dl strösocker
0,5 dl vatten
- Koka upp socker och vatten tills sockerkristallerna löst upp sig och blivit simmig
- Ställ åt sidan
Utbakning
- Sätt ugnen på 225 grader
- Knåda degen lätt
- Dela den i två delar
- Kavla ena delen till en stor rektangel (degen ska vara ca 5 mm tjock, ca 40cm bred och ca 25cm lång)
- Bred på hälften av fyllningen och strö över hälften av äppelrivet
- Rulla ihop degen till en korv
- Skär 3-4 cm tjocka skivor av korven (använd en taggig kniv och såga dig igenom degen så den inte trycks ihop)
- Lägg varje bulle i en bullform på en plåt eller på ett bakplåtspapper på en plåt
- Låt bullarna jäsa under handduk i 1 1/2 timme
- Pensla bullarna med sockerlagen
- Grädda bullarna mitt i ugnen i 10-12 minuter
- Pensla bullarna med sockerlag igen och strö över pärlsocker
- Låt dem svalna på plåten
-
Ekströms 2 x Jordgubbskräm45,00 kr
-
2 x Coca-Cola Classic20,00 kr
-
Jokk 2 x Dryckeskoncentrat Svartvinbär30,00 kr
-
Natuvital 2 x Vätskeersättning Grape & Citrus35,00 kr
-
Natuvital 2 x Vätskeersättning Apelsin30,00 kr
-
Compeed Plåster Medium 2-pack30,00 kr
-
Leader Outdoor Chili Sin Carne69,00 kr
-
Sante Fruktbar Nötter 36-pack199,00 kr
-
Leader Pasta Carbonara Måltid69,00 kr
-
Leader Pasta Bolognese Måltid69,00 kr
-
2 x Fun Light Blueberry Lemonade49,00 kr
-
Zingo Apelsin 20-pack119,00 kr
-
Clean Drink Funktionsdryck Berry 24-pack279,00 kr
-
Aussie Schampo Miracle Repair55,00 kr
-
Aussie Schampo Nourish55,00 kr
-
Shearer Doftljus Lemon Zest99,00 kr
-
Shearer Doftljus Vanilla & Coconut79,00 kr
-
Shearer Stort Doftljus Vanilla & Coconut79,00 kr
-
Shearer Litet Doftljus Vanilla & Coconut59,00 kr
-
Shearer Stort Doftljus Orange Pomander79,00 kr
Lämna ett svar