I samarbete med Carlshamn Mejeri
Vegansk broccolipaj med soltorkad tomat är en ljuvligt god matpaj som passar perfekt både mitt i veckan och till helgmiddagen. Pajskalet är bakat av Carlshamn mjölkfria margarin för bakning som är min absoluta favorit bland växtbaserade margarinsorter! Jag tycker att den ger en mycket bra smak.
Vegansk broccolipaj med soltorkad tomat
Pajskal
150 gram Carlshamn mjölkfria bakmargarin (rumstempererat)
3 dl vetemjöl
1 msk vatten
2 krm salt
- Sätt ugnen på 225 grader
- Knåda ihop alla ingredienser till en kladdig deg
- Lägg degen i folie och låt vila i kylskåpet i 30 minuter
- Kavla ut degen och tryck ut den i en pajform (22 cm i diameter)
- Nagga botten och förgrädda skalet i ugnen i 5 minuter
Tofustanning
150 gram silkestofu
1,5 dl växtbaserad dryck eller grädde
1 krm cayennepeppar
2 krm salt
1 krm svartpeppar
- Mixa alla ingredienser i en matberedare tills du får en slät sås
Fyllning
25 gram Carlshamn mjölkfria margarin
400 gram broccolibuketter
2 st schalottenlökar
1 st vitlöksklyfta
10 st soltorkade tomater
Salt
- Sänk värmen på ugnen till 200 grader
- Hacka lök och vitlök smått och stek försiktigt i en stekpanna tillsammans med margarinet
- Tillsätt broccolin och salt och låt steka ihop några minuter
- Häll broccolisteket i pajskalet och klipp över soltorkad tomat i mindre bitar
- Häll på tofustanningen och grädda pajen mitt i ugnen i 30-35 minuter
- Låt pajen svalna och sätta sig något innan du serverar den








Lämna ett svar