Veganska potatis- och kikärtsplättar med knaperstekt fejkon

Mina veganska potatis- och kikärtsplättar med knaperstekt fejkon är perfekta att laga när man har lite potatismos över! Eftersom kikärtor dessutom är en vara vi har extremt gott om här hemma har jag slängt ned ett paket av dem också för att få lite extra smak, protein och mättnadskänsla.

Att laga mat på rester är något vi gör varje vecka hos oss. Vi slänger väldigt lite mat vilket är smart både för klimatet och plånboken. Det ger också utrymme för fantasin att hitta på nytt. Ibland blir det toppen och ibland blir det botten. Något som alltid blir toppen är mina veganska potatis- och kikärtsplättar med knaperstekt fejkon.

potatisplättar med kikärtor

potatis och kikärtsplättar

Följ mig på

Instagram

Youtube

Facebook

Veganska potatis- och kikärtsplättar med knaperstekt fejkon (10-12 plättar)
Plättar

3 dl potatismos

230 gram avrunna kikärtor

3 msk majsstärkelse

1 tsk spiskummin

1 tsk torkad koriander

1 tsk paprikapulver

2 tsk vegeta (eller annan pulverbuljong)

Salt efter smak

Olja till stekning

  1. Mixa alla ingredienser till en smet
  2. Värm oljan i stekpannan och forma 10-12 stycken plättar. Stek plättarna ca 3 minuter på varje sida
Fejkon

300 gram fast tofu

1-2 msk liquid smoke (finns oftast på samma avd. som buljong/marinad osv)

Salt

Rårörda lingon till servering

  1. Skär tofun i små tärningar och salta dem ordentligt
  2. Stek dem i rikligt med olja tillsammans med liquid smoke tills de blir knaperstekta
  3. Låt dem rinna av lite på ett hushållspapper
  4. Servera fejkon tillsammans med potatis- och kikärtsplättarna och rårörda lingon

potatisbullar vegan

Kommentarer

2 svar till ”Veganska potatis- och kikärtsplättar med knaperstekt fejkon”

  1. Dessa verkar jättegoda! Jag undrar om du har något bra recept på potatismos man kan använda som grund. Jag gör i princip aldrig potatismos själv (trots att det är så gott, och trots att jag lagar mycket mat) och jag framförallt aldrig veganskt potatismos, då jag ej är vegan själv, men jag tänker att om jag ska göra dessa plättar vill jag gå ”all in” och göra dem helt veganska. 🙂

    1. Profilbild för fridasvegobak
      fridasvegobak

      Hej! Kul att du vill testa helt veganska! Jag har alltid mycket mjölkfritt margarin, växtbaserad matlagningsgrädde (imat), salt och vitpeppar i min 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *