Vegansk saffransfudge med vid choklad och pistagenötter

Vegansk saffransfudge med vit choklad och pistagenötter är ett solklart julgodis. Med en ljuvlig smak av saffran och sen uns av vit choklad tillsammans med lätt rostade pistagenötter kommer det här veganska julgodiset bli alla favorit!

vegansk saffransfudge med vit choklad och pistagenötter

saffransfudge med vit choklad

Följ mig på

Instagram

Facebook

Youtube

Vegansk saffransfudge med vit choklad och pistagenötter

1,5 dl vit sirap

1,5 dl strösocker

1,5 dl växtbaserad grädde (jag har använt matgrädde)

0,5 gram saffran

100 gram vegansk vit choklad (jag köper på mig ett lass HÄR)

60 gram lätt rostade pistagenötter

  1. Koka sirap, strösocker, grädde och saffran i en tjockbottnad kastrull tills det blir en kola som mäter 125 grader (jag använder DEN HÄR termometern)
  2. Dra av kastrullen från plattan och bryt ner chokladen. Blanda runt chokladen tills den smälter samman med kolan.
  3. Häll upp kolan i en form, jag använde en rund silikonform, 15 cm i diameter (men du kan använda vilken form du vill och ha plastfolie i botten)
  4. Hacka pistagenötterna grovt och strö dem över fudgen
  5. Låt stelna i kylskåpet i minst 4 timmar

saffransfudge vegan julgodis

Kommentarer

2 svar till ”Vegansk saffransfudge med vid choklad och pistagenötter”

  1. Profilbild för fridasvegobak
    fridasvegobak

    Hej! För min del har inte plastfolie smält, men du kan använda bakplåtspapper lika gärna 🙂 om du vill använda kulprover ska fudge vara hårdare än kola.

  2. Hej Frida.
    Är det de vanliga pistagenötterna som man köper på lösvikt? Typ
    ”naturgodis”?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *