Vegansk saffransfudge med vit choklad och pistagenötter är ett solklart julgodis. Med en ljuvlig smak av saffran och sen uns av vit choklad tillsammans med lätt rostade pistagenötter kommer det här veganska julgodiset bli alla favorit!
Följ mig på
Vegansk saffransfudge med vit choklad och pistagenötter
1,5 dl vit sirap
1,5 dl strösocker
1,5 dl växtbaserad grädde (jag har använt matgrädde)
0,5 gram saffran
100 gram vegansk vit choklad (jag köper på mig ett lass HÄR)
60 gram lätt rostade pistagenötter
- Koka sirap, strösocker, grädde och saffran i en tjockbottnad kastrull tills det blir en kola som mäter 125 grader (jag använder DEN HÄR termometern)
- Dra av kastrullen från plattan och bryt ner chokladen. Blanda runt chokladen tills den smälter samman med kolan.
- Häll upp kolan i en form, jag använde en rund silikonform, 15 cm i diameter (men du kan använda vilken form du vill och ha plastfolie i botten)
- Hacka pistagenötterna grovt och strö dem över fudgen
- Låt stelna i kylskåpet i minst 4 timmar
Lämna ett svar