Vegansk kolapaj med lingon

Vegansk kolapaj med lingon är en härlig paj med segt kokt kola och syrliga lingon som ligger i ett pajskal av digestivekex. Den här pajen bakas alltså utan ugn och passar perfekt den här årstiden! Jag ska med handen på hjärtat erkänna att jag åt ca hela pajen själv. Hehe.

vegansk kolapaj

vegansk kolapaj

Följ mig på

Instagram

Youtube

Facebook

Vegansk kolapaj med lingon
Pajskal

15 stycken digestivekex

100 gram mjölkfritt margarin

  1. Mixa digestivekexten till smulor
  2. Smält margarinet och blanda det med kexsmulorna till en deg
  3. Tryck ut degen i en pajform (20 cm i diameter)
  4. Ställ in i frysen i 30 minuter
Kola

1,5 dl ljus sirap

1,5 dl strösocker

1,5 dl växtbaserad grädde

0,5 tsk vaniljpasta

2 krm salt

50 gram mjölkfritt margarin

Lingon till dekoration

  1. Koka sirap, socker, grädde, vanilj och salt i en kastrull tills temperaturen mäter 125 grader och dra då av kastrullen från plattan
  2. Klicka i margarinet och rör om tills det smält samman med kolan
  3. Ställ in kolan i kylskåpet tills den svalnat och tjocknat något men fortfarande går att hälla (så inte bottnen smälter av den vara kolan)
  4. Häll i kolan i pajskalet och ställ in pajen i kylskåpet.i minst två timmar
  5. Plocka ur pajen ur formen och dekorera med lingon

Kommentarer

5 svar till ”Vegansk kolapaj med lingon”

  1. Vad är vaniljpasta?? Kan man byta mot något?

    1. Profilbild för fridasvegobak
      fridasvegobak

      Vaniljpasta är vaniljstång och frön blandat som en seg kräm, alltså en pasta. Man kan byta mot 2 tsk vaniljsocker eller 1 krm vaniljpulver. Eller en äkta vaniljstång

      1. Ska man koka med hela vaniljstången i eller skrapa ur den?

  2. Min botten blev lite smulig, bör jag ta mer smör nästa gång då? Kolan blev suuuupergod!

    1. Profilbild för fridasvegobak
      fridasvegobak

      Ja, då kan du använda lite mer smör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *