Vegansk pavlova med salt kolasås och grädde, det är grejer det! Jag älskar allt med kolasmak och med en extra nypa salt blir kolasåsen en riktigt bra brytning till den söta marängen. Lite grädde och hallon till gör detta till en ultimat dessert som kommer gå hem hos alla, vegan eller inte. Det har ni mitt ord på!


Följ mig på
Annons
Vegansk pavlova med salt kolasås och grädde
100 gram kikärtsspad
135 gram strösocker
20 gram majsstärkelse
- Sätt ugnen på 110 grader över- och undervärme
- Häll kikärtsspadet i en bunke av glas eller metall och vispa upp lätt
- Tillsätt 1 matsked strösocker i taget ungefär var 15:onde sekund tills allt socker är nedvispat och du har fått en fast maräng
- Blanda i majsstärkelsen med en sked och häll upp marängen i en spitspåse
- Spritsa ut 6 stycken runda maränger på en plåt med bakplåtspapper och gröp ur en grop i mitten med en sked
- Grädda marängerna mitt i ugnen i ca 1 timme, stäng sedan av ugnen och låt marängerna stå kvar i 30 minuter till innan du plockar ut dem
Salt kolasås
1 dl ljus sirap
1 dl strösocker
1 dl växtbaserad grädde
1 tsk vaniljpasta
2 nypor salt
En klick mjölkfritt margarin
- Tillsätt alla ingredienser utom margarinet i en kastrull och koka till 110 grader
- Dra av kastrullen från plattan och klicka i margarinet. Rör om tills det smält samman med kolasåsen
- Låt såsen svalna och fyll groparna i marängerna med kolasåsen
Topping
Växtbaserad vispgrädde
Färska hallon
- Vispa grädden och klicka den över kolasåsen
- Toppa med färska hallon
- Servera genast






Lämna ett svar