Vegansk vit chokladmousse med saffranskaka och hallon

Vegansk vit chokladmousse med saffranskaka och hallon är en gudomligt god dessert! Saffranskakan bryter av så bra till den moussen och hallonen tillför det där syrliga som gör detta till en riktig kalasdessert!

vit chokladmousse vegan

Följ mig på

Instagram

Facebook

Vegansk vit chokladmousse med saffranskaka och hallon (4 portioner)

Vit chokladmousse

1,25 dl växtbaserad grädde

0,5 dl strösocker

1 krm agar agar

100 gram vegansk vit choklad

1,25 dl växtbaserad vispgrädde

  1. Tillsätt den första delen grädde, strösocker och agar agar i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt puttra på svag värme i ca 2 minuter och ställ åt sidan
  2. Rör i den vita chokladen tills den smält
  3. Vispa grädden fast och blanda ned den i kastrullen med den uppkokade grädden
  4. Fördela moussen i 4 dessertglas och ställ in i kylskåpet i minst två timmar
Topping

Saffranskladdkaka (recept finns HÄR)

Färska hallon

  1. Se till att saffranskladdkakan är helt kall och skär den i små fyrkanter, lägg 3-4 bitar ovanpå moussen och toppa med färska hallon

 

Kommentarer

Ett svar till ”Vegansk vit chokladmousse med saffranskaka och hallon”

  1. Profilbild för Karolina
    Karolina

    Behöver blandningen med vit choklad svalna i kastrullen innan man har i den vispade grädden?

    Om man vill använda kokosgrädde, ska man ha den som matlagningsgrädde då eller som vispgrädde?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *