Vegansk vit chokladmousse med saffranskaka och hallon är en gudomligt god dessert! Saffranskakan bryter av så bra till den moussen och hallonen tillför det där syrliga som gör detta till en riktig kalasdessert!
Följ mig på
Vegansk vit chokladmousse med saffranskaka och hallon (4 portioner)
Vit chokladmousse
1,25 dl växtbaserad grädde
0,5 dl strösocker
1 krm agar agar
100 gram vegansk vit choklad
1,25 dl växtbaserad vispgrädde
- Tillsätt den första delen grädde, strösocker och agar agar i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt puttra på svag värme i ca 2 minuter och ställ åt sidan
- Rör i den vita chokladen tills den smält
- Vispa grädden fast och blanda ned den i kastrullen med den uppkokade grädden
- Fördela moussen i 4 dessertglas och ställ in i kylskåpet i minst två timmar
Topping
Saffranskladdkaka (recept finns HÄR)
Färska hallon
- Se till att saffranskladdkakan är helt kall och skär den i små fyrkanter, lägg 3-4 bitar ovanpå moussen och toppa med färska hallon
Lämna ett svar