Husmanskost är väl något av det finaste vi har. Vegansk kålpudding skulle jag kunna äta varje dag, det är lätt en av mina favoritmåltider. Jag har alltid gillat kålpudding och närvi fick det i småskolan var jag den enda som typ vräkte i mig. I min veganska kålpudding har jag formbar färs istället för köttfärs och det blir makalöst gott! Till detta serverar jag kokt potatis, brunsås och lingon.

Följ mig på
Vegansk kålpudding
Kålpytt
1 litet våtkålshuvud
2 msk ljus sirap
Salt och svartpeppar
1 msk mjölkfritt margarin
- Skär vitkålen i små bitar
- Smält margarinet i en stekpanna och fräs vitkålen på medelvärme tills den blir mjuk. Krydda med salt, svartpeppar och ljus sirap och blanda runt. Dra sedan av stekpannan från plattan
Vegofärs
850 gram formbar färs
1 msk senap (gärna dijon)
1 msk tomatpuré
3 msk kantarellfond (det funkar med grönsaksfond också)
1 dl växtbaserad matlagningsgrädde
2 portioner kokt basmatiris
Salt och svartpeppar
- Sätt ugnen på 200 grader över- och undervärme
- Blanda alla ingredienser till en färs och tryck ut den jämnt i en ugnsform (20x30cm)
- Strö över den stekta vitkålen (om du är ett badass så ringlar du över lite mer sirap) och ställ in hela formen i ugnen i ca 40 minuter
Tillbehör
800 gram fast potatis
- Koka potatisen under tiden som kålpuddingen står i ugnen
Brunsås
1 msk mjölkfritt margarin
2 tsk vetemjöl
5 dl växtbaserad matlagningsgrädde
1 msk kinesisk soja
2 msk kantarellfond
1-2 tsk lingonsylt
Salt och svartpeppar
- Smält margarinet i en kastrull och rör i vetemjölet
- Tillsätt grädden lite i taget och blanda sedan i resterande ingredienser. Låt koka upp och sedan puttra i minst 10 minuter
Servera kålpudding, kokt potatis, brunsås och lingonsylt tillsammans
Hoppas det ska smaka!






Lämna ett svar