Jag lider av min PMS

by on

Hej på er!

Nu undrar ni väl vad jag håller på med som skriver här utan att komma med ett recept. Och ja, det kan man ju undra. Jag har funderat lite och tänker att vi kanske ska börja snacka lite med varandra här på bloggen också. I en kategori jag tänkte döpa till något bra, kanske ”Frida snackar” där jag kan dela med mig av vad som hänt under veckan, lite bra tips på bakprylar, skönhet eller något jag gillar extra bra just nu! Skulle ni vilja hänga med på det?

Hur som helst, jag testar! En kompis till mig brukar säga ”du gillar att skriva bakom skärmarna” och det stämmer nog. Jag skriver ner ALLT. Från vilken tid jag faktiskt ska lämna på föris till när jag drack vatten senast (för annars dricker jag bara kaffe). Det är ett bra sätt för mig att släppa på allt som surrar i huvudet för direkt när jag har det på papper kan jag koppla bort tanken och lita på att det finns på papper! Skriver ni också ner saker för att komma ihåg?

Mående:

Den här veckan har varit extra tuff. Ni som följer på mig Instagram vet att jag har en PMS som kan jämföras med Arktis smältande isar i tragedinivå och jag vill liksom smälta bort i samma takt (hm, är det ok att skoja om den rådande klimatkrisen?) men så fort jag får mens är det precis som att all ilska, trötthet, illamående och ångest bokstavligt talat rinner ur mig. Så, det är alltså det som händer nu. Om du tycker att det är lite TMI kan du i alla fall glädjas åt att din vegobakare är back om track efter några dagar med smältande is!

Jag när jag är PMS-slut i kropp och själ

Dessutom har min mamma ÄNTLIGEN fått tid för operation. Redan i nästa vecka! I augusti fick vi veta att hon har bröstcancer och tiden sedan dess har varit orolig. Cellgifter, antikroppar och resor till akuten har varit lite av vardagsmat. Riktigt dåligt lagad vardagsmat. Men nu är det äntligen dags att ta bort ”den där dumma knölen som mommo har i bjöstet” som min äldsta son Albin brukar säga! Jag undrar om man får se den när den är ute? Jag är så fascinerad av vad som finns inne i kroppen!

Familjeliv:

Jag har börjat få lite flyt på vardagsmiddagarna hemma. Jag har liksom tagit kommandot över matlistan och om ingen annan har något förslag får dom äta det som serveras. Det är väl ändå rättvist?

Det är en del syskonbråk hemma nu. Det slits i hår, det är dragkamp mellan leksaker och jag känner att barnen är på lite olika nivå i lekandet. Min yngsta son Elvin vill gärna leka byta blöja på sin docka men anser att han själv är för liten så mamma måste hjälpa till. Så jag byter en osynlig blöja på en bebis som väger ungefär 367 gram och det är JÄTTEVIKTIGT att jag torkar LÄNGE för ”Evvins bebis” har bajsat JÄTTEMYCKET. Samtidigt som jag torkar vill Albin, snart 4 år, att jag ska hjälpa honom att måla en gubbe trots att jag försöker tala om för honom att han garanterat målar en gubbe bättre än jag. När han ändå övertalar mig och jag målar gubben får jag ett ”den där blev inte så bra mamma” och jag bara känner att jag vill dricka en extra stark kopp kaffe där mitt bland osynligt bajs och fula gubbar. Snälla säg att någon känner igen sig?

Trots bråk, tjat och skrik känner jag ändå en sån stark känsla av kärlek. Varje kväll när jag ska sova tittar jag på mina tre killar, som ligger i sängen och lämnar ca 27 cm till kvinnan i deras liv att sova på, och känner att jag vill äta upp dom för att dom är så fina!

 

Jobb:

Ni vet nog att jag har två jobb. Fram till mitten av mars jobbar jag som undersköterska på ett ålderdomshem. Jag gillar själva jobbet men känner verkligen att tiden inte finns. Jag har SÅ mycket med mitt företag och jonglerar många bollar i luften just nu, så varje pass på ålderdomshemmet blir ju ett missat pass i företaget vilket ger mig ett rejält bakslag och jag måste jobba någon timme i sängen innan jag somnar, jobba på kvällen och placera Simon i soffan framför FIFA och jobba varje sekund jag egentligen kunnat vara ledig. MEN, det är kul! Och snart får ni veta ett av projekten jag håller på med! Det ska bli så roligt!

Veckans tips

Jag vill verkligen tipsa er om min veganska kålpudding. Alltså SÅ god! Jag är väldigt inspirerad till att laga mer vegansk mat nu och blir så glad om ni vill kommentera vad ni gärna vill se här!
Vegansk kålpudding

vegansk kålpuddingTill efterrätt skulle det passa utmärkt med vegansk créme brulée så har du fått ihop en riktigt klassisk, mättande och smakrik måltid!
Vegansk créme brulée 

Vegansk creme brulée

You may also like

7 Comments
 1. Emilia 8 månader ago

  Kul att läsa och skönt att du får ventilera, även om jag förstår att det förstås är väldigt mycket som är kämpigt just nu. Tack för att du delar med dig av dina vardagstankar! Kram och heja dig!

  Reply
  • Frida 8 månader ago

   Kul att du uppskattar läsningen! Det är tufft ibland, men sen blir det bättre 😊 kram

   Reply
 2. Cecilia @ekhemmanet 8 månader ago

  Tack för att du delar med dig av det du står i. Och av alla inspirerande bilder och recept (som jag inte använder så ofta pga sjukdom som ger begränsad kraft, och receptanarkist 🙂 – men härlig bildinspiration är fint!)

  Önskar dig ork och glädje till allt!

  Reply
 3. Ida 8 månader ago

  Fint med lite mer personligt också. Det tycker jag väldigt mycket om med dig, att du vågar berätta. Håller tummarna för operationen! Kram

  Reply
  • Frida 8 månader ago

   Tack fina du ❤️ Det är viktigt att prata om viktiga saker! Kram

   Reply
 4. Stella 8 månader ago

  Hej Frida! Följer dig på instagram, och blir imponerad av allt gott du bakar och lagar! Kul att läsa lite mer om dig och din vardag 🙂 Hoppas du mår bättre i din pms snart, finns det inget man kan ta till? Nå kosttillskott eller kuckeliku medicin lixom? 🤔

  Reply
  • Frida 8 månader ago

   Hej Stella! Kul att du följer mig 🥰 det finns hjälp att få, dock hjälper den inte så bra för mig men jag letar hela tiden efter bra alternativ! Kram

   Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published.