Veganska S’more cookies

Innehåller annonslänk

Veganska S’more cookies är typ de godaste kakor jag ätit! I kakorna finner man både chokladknappar och veganska marshmallows, en så bra kombination. Veganska  finns dessvärre inte i vanliga livsmedelsbutiker ännu men går att få tag på i Vegan-butiker som finns i större städer. Det ska även gå att beställa från Goodstore HÄR, det är dock inget jag själv testat.

s'more cookies

veganska s'more cookies

 

Följ mig på

Instagram

Facebook

Veganska S’more cookies

150 gram mjölkfritt margarin (rumstempererat)

1 dl farinsocker

1 dl strösocker

3 msk kikärtsspad eller växtbaserad matlagningsgrädde

2 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

3 dl vetemjöl

0,5 tsk salt

100 gram mörka chokladknappar (jag beställer kvalitetschoklad HÄR)

50 gram veganska marshmallows (stora eller små spelar ingen roll, de ska ändå klippas i mindre bitar)

  1. Sätt ugnen på 200 grader över- och undervärme
  2. Vispa ihop margarin, farinsocker och strösocker med elvisp och tillsätt därefter de torra ingredienserna och blanda ihop det med en slickepott till en kakdeg
  3. Tillsätt chokladknapparna och klipp marsmallowsen i mindre bitar. Blanda ihop
  4. Skopa ut 8 -10 runda bollar på en plåt med bakplåtspapper (jag använder en glasskopa för att få runda, lika stora kakor, klicka HÄR)
  5. Grädda dina veganska S’more cookies mitt I ugnen I 10-12 minuter och låt den sedan svalna på bakplåtspappret innan du plockar bort dem

Förvaras i rumstemperatur i ett dygn eller fryses in