Vegansk kålpudding

by on

Husmanskost är väl något av det finaste vi har. Vegansk kålpudding skulle jag kunna äta varje dag, det är lätt en av mina favoritmåltider. Jag har alltid gillat kålpudding och närvi fick det i småskolan var jag den enda som typ vräkte i mig. I min veganska kålpudding har jag formbar färs istället för köttfärs och det blir makalöst gott! Till detta serverar jag kokt potatis, brunsås och lingon.

vegansk kålpudding

Följ mig på

Instagram

Facebook

Vegansk kålpudding

Kålpytt

1 litet våtkålshuvud

2 msk ljus sirap

Salt och svartpeppar

1 msk mjölkfritt margarin

  1. Skär vitkålen i små bitar
  2. Smält margarinet i en stekpanna och fräs vitkålen på medelvärme tills den blir mjuk. Krydda med salt, svartpeppar och ljus sirap och blanda runt. Dra sedan av stekpannan från plattan

Vegofärs

850 gram formbar färs

1 msk senap (gärna dijon)

1 msk tomatpuré

3 msk kantarellfond (det funkar med grönsaksfond också)

1 dl växtbaserad matlagningsgrädde

2 portioner kokt basmatiris

Salt och svartpeppar

  1. Sätt ugnen på 200 grader över- och undervärme
  2. Blanda alla ingredienser till en färs och tryck ut den jämnt i en ugnsform (20x30cm)
  3. Strö över den stekta vitkålen (om du är ett badass så ringlar du över lite mer sirap) och ställ in hela formen i ugnen i ca 40 minuter

Tillbehör

800 gram fast potatis

  1. Koka potatisen under tiden som kålpuddingen står i ugnen

Brunsås

1 msk mjölkfritt margarin

2 tsk vetemjöl

5 dl växtbaserad matlagningsgrädde

1 msk kinesisk soja

2 msk kantarellfond

1-2 tsk lingonsylt

Salt och svartpeppar

  1. Smält margarinet i en kastrull och rör i vetemjölet
  2. Tillsätt grädden lite i taget och blanda sedan i resterande ingredienser. Låt koka upp och sedan puttra i minst 10 minuter

Servera kålpudding, kokt potatis, brunsås och lingonsylt tillsammans

Hoppas det ska smaka!

You may also like

4 Comments
  1. Nora 1 månad ago

    Hej!
    Är det nån speciell anledning till at du har ris i? Måste man det eller kan jag droppe det?

    Mvh Nora

    Reply
    • Frida 1 månad ago

      Hej! I klassisk kålpudding använder man ris för att fylla ut den och göra den lite saftigare, men du kan absolut hoppa över det 😊

      Reply
  2. Moa 14 timmar ago

    Ska testa denna idag! Har aldrig ätit kålpudding faktiskt så jag är taggad 😍

    Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published.