Vegansk bananpaj med choklad är perfekt att baka när du har några snart utgångna bananer hemma! Det här är en perfekt fikapaj och om du gillar banan och choklad kommer du älska den här pajen!


Följ mig på
Vegansk bananpaj med choklad
150 gram mjölkfritt margarin (rumstempererat)
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
2 mogna bananer
100 gram chokladknappar
- Sätt ugnen på 200 grader över- och undervärme
- Knåda ihop margarin, socker, mjöl och salt till en deg
- Tryck ut två tredjedelar av degen i en pajform så du får ett pajskal
- Skala och skiva i bananerna i pajskalet och strö över chokladen
- Toppa med resterande del av mördegen och grädda pajen mitt i ugnen i 25-30 minuter
- Låt svalna något innan du plockar pajen ur formen
Jag serverade min veganska bananpaj med choklad med vegansk vaniljsås






Lämna ett svar