Innehåller annonslänkar
Vegansk chokladfudge-tårta är en chokladig skapelse som smakar ljuvligt av mycket choklad och en seg fudge. Det är en absolut given bjudtårta att servera på kalas eller som efterrätt! Ni bara måste testa den här, jag är helt såld!
Följ mig på
Vegansk chokladfudge-tårta
100 gram mjölkfritt margarin
50 gram mörk choklad (gärna av en finare kvalitet, jag har DEN HÄR)
270 gram/3 dl strösocker
40 gram/1 dl kakao (gärna av en finare kvalitet, jag har DEN HÄR)
150 gram/1,5 dl kikärtsspad
180 gram/3 dl vetemjöl
- Sätt ugnen på 175 grader över- och undervärme
- Smält margarinet i en kastrull och dra av från plattan och blanda i chokladen tills den smält
- Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en jämn, klumpfri smet
- Klä en springform (20 cm i diameter) med bakplåtspapper och bred ut smeten där i. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 35 minuter. Den ska vara fast i kanterna och vobbla lätt i mitten när den är klar. Låt svalna
Chokladfudge
200 gram/2 dl växtbaserad matlagningsgrädde
180 gram/2 dl strösocker
210 gram/1,5 dl ljus sirap
0,5 tsk salt
4 gram/2 tsk kakao
50 gram mörk choklad
Färska blåbär
- Koka socker, sirap, grädde och salt till 117 grader och dra av kastrullen från plattan. Rör i chokladen och kakaon
- Rör om i fudgen tills den når ca 60 grader och bred sedan ut den över chokladkakan och låt stelna i kyla i minst 2 timmar
- Dekorera tårtan med färska blåbär
Vegansk chokladfrudge-tårta förvaras bäst i kylskåp i upp till 5 dagar
Lämna ett svar