Vegansk chokladfudge-tårta

by on

Innehåller annonslänkar

Vegansk chokladfudge-tårta är en chokladig skapelse som smakar ljuvligt av mycket choklad och en seg fudge. Det är en absolut given bjudtårta att servera på kalas eller som efterrätt! Ni bara måste testa den här, jag är helt såld!

vegansk chokladtårta

vegansk chokladfudgetårta

Följ mig på

Instagram

Facebook

Vegansk chokladfudge-tårta

100 gram mjölkfritt margarin

50 gram mörk choklad (gärna av en finare kvalitet, jag har DEN HÄR)

270 gram/3 dl strösocker

40 gram/1 dl kakao (gärna av en finare kvalitet, jag har DEN HÄR)

150 gram/1,5 dl kikärtsspad

180 gram/3 dl vetemjöl

  1. Sätt ugnen på 175 grader över- och undervärme
  2. Smält margarinet i en kastrull och dra av från plattan och blanda i chokladen tills den smält
  3. Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en jämn, klumpfri smet
  4. Klä en springform (20 cm i diameter) med bakplåtspapper och bred ut smeten där i. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 35 minuter. Den ska vara fast i kanterna och vobbla lätt i mitten när den är klar. Låt svalna

Chokladfudge

200 gram/2 dl växtbaserad matlagningsgrädde

180 gram/2 dl strösocker

210 gram/1,5 dl ljus sirap

0,5 tsk salt

4 gram/2 tsk kakao

50 gram mörk choklad

Färska blåbär

  1. Koka socker, sirap, grädde och salt till 117 grader och dra av kastrullen från plattan. Rör i chokladen och kakaon
  2. Rör om i fudgen tills den når ca 60 grader och bred sedan ut den över chokladkakan och låt stelna i kyla i minst 2 timmar
  3. Dekorera tårtan med färska blåbär

Vegansk chokladfrudge-tårta förvaras bäst i kylskåp i upp till 5 dagar

 

You may also like

2 Comments
  1. Sofia 6 dagar ago

    Hej! Den ser supergod ut!! Undrar om man kan ersätta kikärtsspadet med något annat? 🙂

    Reply
    • Frida 6 dagar ago

      ej! Det går bra att byta mot växtbaserad matgrädde 🙂

      Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published.