Vegansk bananpaj med choklad

by on

Vegansk bananpaj med choklad är perfekt att baka när du har några snart utgångna bananer hemma! Det här är en perfekt fikapaj och om du gillar banan och choklad kommer du älska den här pajen!

bananpaj med choklad

banan och chokladpaj

Följ mig på

Instagram

Facebook

Vegansk bananpaj med choklad

150 gram mjölkfritt margarin (rumstempererat)

1 dl strösocker

3 dl vetemjöl

0,5 tsk salt

2 mogna bananer

100 gram chokladknappar

  1. Sätt ugnen på 200 grader över- och undervärme
  2. Knåda ihop margarin, socker, mjöl och salt till en deg
  3. Tryck ut två tredjedelar av degen i en pajform så du får ett pajskal
  4. Skala och skiva i bananerna i pajskalet och strö över chokladen
  5. Toppa med resterande del av mördegen och grädda pajen mitt i ugnen i 25-30 minuter
  6. Låt svalna något innan du plockar pajen ur formen

Jag serverade min veganska bananpaj med choklad med vegansk vaniljsås

You may also like

2 Comments
  1. Amanda 4 veckor ago

    Vilka chokladknappar använder du/var köper du dom? <3

    Reply
    • Frida 3 veckor ago

      Hej,
      Jag använder Callebaut 54% chokladknappar som jag köper på Lyckasmedmat.se

      Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published.