Vegansk bananpaj med choklad

Vegansk bananpaj med choklad är perfekt att baka när du har några snart utgångna bananer hemma! Det här är en perfekt fikapaj och om du gillar banan och choklad kommer du älska den här pajen!

bananpaj med choklad

banan och chokladpaj

Följ mig på

Instagram

Facebook

Vegansk bananpaj med choklad

150 gram mjölkfritt margarin (rumstempererat)

1 dl strösocker

3 dl vetemjöl

0,5 tsk salt

2 mogna bananer

100 gram chokladknappar

  1. Sätt ugnen på 200 grader över- och undervärme
  2. Knåda ihop margarin, socker, mjöl och salt till en deg
  3. Tryck ut två tredjedelar av degen i en pajform så du får ett pajskal
  4. Skala och skiva i bananerna i pajskalet och strö över chokladen
  5. Toppa med resterande del av mördegen och grädda pajen mitt i ugnen i 25-30 minuter
  6. Låt svalna något innan du plockar pajen ur formen

Jag serverade min veganska bananpaj med choklad med vegansk vaniljsås

Kommentarer

9 svar till ”Vegansk bananpaj med choklad”

  1. Vilka chokladknappar använder du/var köper du dom? <3

    1. Hej,
      Jag använder Callebaut 54% chokladknappar som jag köper på Lyckasmedmat.se

  2. Hur stor är pajformen som du använder?

  3. Profilbild för Johanna

    Hej!
    Kan det funka med muscovadosocker tror du?
    Och tack för all fantastisk inspiration!
    Johanna

    1. Profilbild för Frida

      Ja men pajen kommer troligen få en annan konsistens 🙂

  4. Profilbild för Nathalie

    Hur gör man om man vill ha den glutenfri?:)

    1. Profilbild för Frida

      Du tar samma mängd glutenfri mjölmix eller utgår från mitt recept på rabarberpaj 🙂

  5. Kan jag baka pajen en dag och värma upp den nästa? Har du tips på hur länge och på vilken temperatur man ska värma upp den i så fall.

    1. Profilbild för Frida

      Hej, ja det kan du göra 🙂 Värm den i 50 grader tills den är genomvarm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *