Veganska semmelcupcakes är en variant på semla som bakas utan jäst. Dessa muffins är bakade med mycket kardemumma i smeten och en alldeles ljuvlig mandelmassa toppad med växtbaserad grädde.
Jag rekommenderar alla att baka dessa, särskilt ni som inte orkar eller vill stå med jästa degar.

Följ mig på
Veganska semmelcupcakes 12 stycken
150 gram/1,5 dl kikärtsspad
280 gram/3 dl strösocker
240 gram/4 dl vetemjöl
10 gram/2 tsk bakpulver
10 gram/2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
1 msk mortlad kardemumma
125 gram mjölkfritt margarin
100 gram/1 dl växtbaserad dryck
12 stycken medelstora muffinsformar
- Sätt ugnen på 200 grader över- och undervärme
- Vispa kikärtsspad och strösocker vitt och poröst
- Blanda alla torra ingredienser i en skål och blanda försiktigt ned dem i smeten
- Smält margarinet på svag värme och häll i drycken. Tillsätt i smeten och blanda tills det blir jämnt och klumpfritt
- Fördela smeten i 12 stycken muffinsformar och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt dem svalna helt
- Skär en grop i muffinsarna som ska bli locket på semlan. Spara ”innanmätet” till mandelfyllningen
Mandelmassa
50 gram skållad mandel
Muffinssmulor
0,5-1 dl växtbaserad grädde
1 dl florsocker + extra till topping
Ev. en bittermandel
2,5 dl växtbaserad vispgrädde till topping
- Tillsätt alla ingredienser (utom vispgrädden) i en matberedare och mixa till en slät massa
- Fyll massan i en spritspåse och fyll groparna i muffinsen
- Vispa grädden hårt och spritsa ut den över mandelmassan och lägg till sist på locket
- Pudra med florsocker och servera






Lämna ett svar