Veganska semmelcupcakes (godaste receptet)

Veganska semmelcupcakes är en variant på semla som bakas utan jäst. Dessa muffins är bakade med mycket kardemumma i smeten och en alldeles ljuvlig mandelmassa toppad med växtbaserad grädde.

Jag rekommenderar alla att baka dessa, särskilt ni som inte orkar eller vill stå med jästa degar.

veganska semmelcupcakes

Följ mig på

Instagram

Facebook

Veganska semmelcupcakes 12 stycken

150 gram/1,5 dl kikärtsspad

280 gram/3 dl strösocker

240 gram/4 dl vetemjöl

10 gram/2 tsk bakpulver

10 gram/2 tsk vaniljsocker

0,5 tsk salt

1 msk mortlad kardemumma

125 gram mjölkfritt margarin

100 gram/1 dl växtbaserad dryck

12 stycken medelstora muffinsformar

  1. Sätt ugnen på 200 grader över- och undervärme
  2. Vispa kikärtsspad och strösocker vitt och poröst
  3. Blanda alla torra ingredienser i en skål och blanda försiktigt ned dem i smeten
  4. Smält margarinet på svag värme och häll i drycken. Tillsätt i smeten och blanda tills det blir jämnt och klumpfritt
  5. Fördela smeten i 12 stycken muffinsformar och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt dem svalna helt
  6. Skär en grop i muffinsarna som ska bli locket på semlan. Spara ”innanmätet” till mandelfyllningen

Mandelmassa

50 gram skållad mandel

Muffinssmulor

0,5-1 dl växtbaserad grädde

1 dl florsocker + extra till topping

Ev. en bittermandel

2,5 dl växtbaserad vispgrädde till topping

  1. Tillsätt alla ingredienser (utom vispgrädden) i en matberedare och mixa till en slät massa
  2. Fyll massan i en spritspåse och fyll groparna i muffinsen
  3. Vispa grädden hårt och spritsa ut den över mandelmassan och lägg till sist på locket
  4. Pudra med florsocker och servera

 

 

Kommentarer

Ett svar till ”Veganska semmelcupcakes (godaste receptet)”

  1. Profilbild för Katja Fagerström
    Katja Fagerström

    Alltså, wow! De här är såå goda. Mycket godare än vanliga semlor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *