Dessa veganska chokladskålar är fyllda med vispad vit choklad-pannacotta och lemoncurd så de ser ut som ägg men smakar något helt annat. Det här är den perfekta påskdesserten!


Följ mig på
Chokladskålar
6 stycken ballonger
150 gram mörk choklad
- Smält chokladen i micro eller över vattenbad. Låt den svalna i fem minuter, om den är för varms smäller ballongerna
- Doppa ned ballongerna i chokladen, snabbt och bestämt och ställ dem sedan på ett bakplåtspapper. Låt stelna helt, helt i kylskåp
- Stick hål på ballongerna och låt dem släppa från chokladen
Vit chokladpannacotta
2 dl växtbaserad vispgrädde (jag använder Alpros röda)
40 gram gelésocker multi
100 gram vit vegansk choklad
- Koka upp grädde och gelésocker i en kastrull. Dra av från plattan
- Bryt i chokladen och låt dem smälta ihop med grädden. Ställ in i kylskåpet så pannacottan blir helt kall och fast
- Vispa upp pannacottan med elvisp och häll den i en spritspåse
- Fyll upp chokladskålarna med pannacottan
Vegansk lemoncurd
1 st citron
2 msk majsstärkelse
1 dl vatten
1 dl strösocker
Ev. gul pastafärg
25 gram mjölkfritt margarin
- Blanda majsstärkelse och strösocker i en kastrull
- Pressa i citron och tillsätt vatten och pastafärg
- Koka upp och låt puttra tills du får en kräm och dra av kastrullen från plattan. Rör om kontinuerligt.
- Blanda i margarinet tills den smält ihop med lemoncurden
- Gör gropar i pannacottan och fyll gropen med lemoncurd
Du förvarar bakverket i kylskåpet och den går att förbereda en dag innan servering
Annons






Lämna ett svar