Våfflor är ett av mina bästa barndomsminnen. När mamma ropade in mig och syrran ”NU ÄR DET VÅFFLOOOOR” och vi öste på med grädde och sylt och åt tills vi mådde illa!
Veganska våfflor är precis lika goda som jag minns att mammas var. De är frasiga på utsidan och mjuka i mitten. Jag har lagt till en nypa jäst till ingredienslistan som gör att de blir extra fluffiga! Smeten behöver inte jäsa länge, bara låt den stå och svälla i några minuter medan du värmer upp våffeljärnet!
Behöver du införskaffa ett nytt våffeljärn finns det några att välja på här
LADDA NED MIN APP ”VEGANSKA GODSAKER”
Följ mig på
Veganska våfflor, 10 stycken
5 dl vetemjöl
0.5 tsk salt
2 krm jäst (jag använder torrjäst, men färsk går bra)
4 dl vatten
2 dl växtbaserad matlagningsgrädde
50 gram mjölkfritt margarin
Mjölfritt margarin att smörja våffeljärnet med
Till servering
Växtbaserad vispgrädde
Hallonsylt
Eller
Tångrom
Växtbaserad crème fraîche
Hackad rödlök
Dill
- Smält margarinet och ställ åt sidan
- Blanda alla torra ingredienser inklusive jästen i en skål
- Värm vattnet och grädden till fingervarmt och blanda ned det i skålen tillsammans med det smälta margarinet.Rör om tills du får en jämn, klumpfri smet
- Låt smeten stå och dra i några minuter. Medan du väntar kan du värma våffeljärnet
- Grädda våfflorna gyllenbruna, tänk på att våfflorna kommer svälla en del så du behöver inte fylla hela våffelformen med smet. När våfflorna är klara lägger du dem på ett galler, på så sätt blir de inte fuktiga på undersidan och behåller sin frasighet
- Vispa grädde fast och servera våfflorna med grädde och sylt
Lämna ett svar