Veganska chokladskålar – påskspecial

Dessa veganska chokladskålar är fyllda med vispad vit choklad-pannacotta och lemoncurd så de ser ut som ägg men smakar något helt annat. Det här är den perfekta påskdesserten!

Chokladskålar3

Chokladskålar2

Följ mig på

Instagram

Facebook

Chokladskålar

6 stycken ballonger

150 gram mörk choklad

  1. Smält chokladen i micro eller över vattenbad. Låt den svalna i fem minuter, om den är för varms smäller ballongerna
  2. Doppa ned ballongerna i chokladen, snabbt och bestämt och ställ dem sedan på ett bakplåtspapper. Låt stelna helt, helt i kylskåp
  3. Stick hål på ballongerna och låt dem släppa från chokladen

Vit chokladpannacotta

2 dl växtbaserad vispgrädde (jag använder Alpros röda)

40 gram gelésocker multi

100 gram vit vegansk choklad

  1. Koka upp grädde och gelésocker i en kastrull. Dra av från plattan
  2. Bryt i chokladen och låt dem smälta ihop med grädden. Ställ in i kylskåpet så pannacottan blir helt kall och fast
  3. Vispa upp pannacottan med elvisp och häll den i en spritspåse
  4. Fyll upp chokladskålarna med pannacottan

Vegansk lemoncurd

1 st citron

2 msk majsstärkelse

1 dl vatten

1 dl strösocker

Ev. gul pastafärg 

25 gram mjölkfritt margarin

  1. Blanda majsstärkelse och strösocker i en kastrull
  2. Pressa i citron och tillsätt vatten och pastafärg
  3. Koka upp och låt puttra tills du får en kräm och dra av kastrullen från plattan. Rör om kontinuerligt.
  4. Blanda i margarinet tills den smält ihop med lemoncurden
  5. Gör gropar i pannacottan och fyll gropen med lemoncurd

Du förvarar bakverket i kylskåpet och den går att förbereda en dag innan servering
Annons