Veganska chokladskålar – påskspecial

by on

Dessa veganska chokladskålar är fyllda med vispad vit choklad-pannacotta och lemoncurd så de ser ut som ägg men smakar något helt annat. Det här är den perfekta påskdesserten!

chokladskålar påsk

chokladskålar vit choklad lemoncurd

Följ mig på

Instagram

Facebook

Chokladskålar

6 stycken ballonger

150 gram mörk choklad

  1. Smält chokladen i micro eller över vattenbad. Låt den svalna i fem minuter, om den är för varms smäller ballongerna
  2. Doppa ned ballongerna i chokladen, snabbt och bestämt och ställ dem sedan på ett bakplåtspapper. Låt stelna helt, helt i kylskåp
  3. Stick hål på ballongerna och låt dem släppa från chokladen

Vit chokladpannacotta

2 dl växtbaserad vispgrädde (jag använder Alpros röda)

40 gram gelésocker multi

100 gram vit vegansk choklad

  1. Koka upp grädde och gelésocker i en kastrull. Dra av från plattan
  2. Bryt i chokladen och låt dem smälta ihop med grädden. Ställ in i kylskåpet så pannacottan blir helt kall och fast
  3. Vispa upp pannacottan med elvisp och häll den i en spritspåse
  4. Fyll upp chokladskålarna med pannacottan

Vegansk lemoncurd

1 st citron

2 msk majsstärkelse

1 dl vatten

1 dl strösocker

Ev. gul pastafärg 

25 gram mjölkfritt margarin

  1. Blanda majsstärkelse och strösocker i en kastrull
  2. Pressa i citron och tillsätt vatten och pastafärg
  3. Koka upp och låt puttra tills du får en kräm och dra av kastrullen från plattan. Rör om kontinuerligt.
  4. Blanda i margarinet tills den smält ihop med lemoncurden
  5. Gör gropar i pannacottan och fyll gropen med lemoncurd

Du förvarar bakverket i kylskåpet och den går att förbereda en dag innan servering
Annons

You may also like

Leave a Comment

Your email address will not be published.