Hörrni, den här sega hasselnötskakan toppad med kaffeglasyr och färska bär är en alldeles ljuvlig dessert! Den är vacker att titta på, den har underbara smaker och kommer med flera olika konsistenser vilket gör den galet god.
LADDA NED MIN APP ”VEGANSKA GODSAKER”
Följ mig på
Seg hasselnötskaka toppad med kaffeglasyr och färska bär
Hasselnötskaka
125 gram mjölkfritt margarin
75 gram/1 dl muscavadosocker
180 gram/2 dl strösocker
40 gram/1 dl kakao
120 gram/2 dl vetemjöl
10 gram vaniljsocker
0,5 tsk salt
100 gram/1 dl kikärtssapd
150 gram rostade hasselnötter
- Sätt ugnen på 175 grader över- och undervärme
- Smält margarinet på låg värme i en kastrull och dra av från plattan
- Tillsätt övriga ingredienser utom nötterna och blanda till en jämn klumpfri smet
- Hacka hasselnötterna grovt och blanda det dem i smeten
- Klä en form (20×20 cm) med bakplåtspapper och bred ut meten där i, grädda kakan mitt i ugnen i 25-30 minuter
- Låt svalna helt, helst i kylskåp och skär den sedan i 8 stycken rektangulära bitar
Kaffeglasyr
100 gram mjölkfritt margarin
0.5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
2 msk kaffe
2 msk växtbaserad grädde
0,5 tsk salt
250 gram florsocker (ett paket)
Bär till topping
- Smält margarinet i en kastrull och dra av den från plattan
- Blanda i övriga ingredienser till en slät glasyr
- Låt glasyren svalna till spritsbar konsistes och fyll den i en spritspåse med rund tyll. Spritsa ut ”kluttar” på kakan och toppa med färska bär
Lämna ett svar