Seg hasselnötskaka toppad med kaffeglasyr och färska bär

Hörrni, den här sega hasselnötskakan toppad med kaffeglasyr och färska bär är en alldeles ljuvlig dessert! Den är vacker att titta på, den har underbara smaker och kommer med flera olika konsistenser vilket gör den galet god.

LADDA NED MIN APP ”VEGANSKA GODSAKER”

Följ mig på

Instagram

Facebook

TikTok

Seg hasselnötskaka toppad med kaffeglasyr och färska bär

Hasselnötskaka

125 gram mjölkfritt margarin

75 gram/1 dl muscavadosocker

180 gram/2 dl strösocker

40 gram/1 dl kakao

120 gram/2 dl vetemjöl

10 gram vaniljsocker

0,5 tsk salt

100 gram/1 dl kikärtssapd

150 gram rostade hasselnötter

  1. Sätt ugnen på 175 grader över- och undervärme
  2. Smält margarinet på låg värme i en kastrull och dra av från plattan
  3. Tillsätt övriga ingredienser utom nötterna och blanda till en jämn klumpfri smet
  4. Hacka hasselnötterna grovt och blanda det dem i smeten
  5. Klä en form (20×20 cm) med bakplåtspapper och bred ut meten där i, grädda kakan mitt i ugnen i 25-30 minuter
  6. Låt svalna helt, helst i kylskåp och skär den sedan i 8 stycken rektangulära bitar

Kaffeglasyr

100 gram mjölkfritt margarin

0.5 dl kakao

1 tsk vaniljsocker

2 msk kaffe

2 msk växtbaserad grädde

0,5 tsk salt

250 gram florsocker (ett paket)

Bär till topping

  1. Smält margarinet i en kastrull och dra av den från plattan
  2. Blanda i övriga ingredienser till en slät glasyr
  3. Låt glasyren svalna till spritsbar konsistes och fyll den i en spritspåse med rund tyll. Spritsa ut ”kluttar” på kakan och toppa med färska bär

 

 

Kommentarer

2 svar till ”Seg hasselnötskaka toppad med kaffeglasyr och färska bär”

  1. Vet inte om mitt första meddelande kom fram.
    Hur långt i förväg kan man förbereda kakan och glasyren? Kan man göra allt klart dagen innan exempelvis?
    Tack för en toppensida med många goda recept!

    1. Hej
      Det går jättebra att förbereda den dagen innan och förvara den i kylskåpet 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *