Vegansk tacopaj är en riktigt trevlig middagspaj som hela familjen garanterat kommer att älska! Den är enkel att förbereda redan kvällen innan så du bara kan grädda den i ugnen när den ska ätas dagen efter. Jag är inget fan av att laga vardagsmat under stress, när jag är hungrig och det är stimmigt runt omkring. Därför gillar jag matpajer just eftersom dom går att förbereda. Just den här pajen går att göra färdig helt för gräddning och ställa in i kylskåpet. Det är verkligen så smidigt!

Följ mig på
Ladda ned min app ”veganska godsaker”
Vegansk tacopaj
Pajdeg
200 gram mjölkfritt margarin
4 dl vetemjöl
2 krm salt
Ev. lite vatten
- Nyp ihop ingredienserna till en deg och tryck ut degen i en ugnsfast form (20x25cm) och ställ in i kylskåpet
Tacofärs
800 gram vegofärs
2 påsar tacokrydda
1,5 dl vatten
Olja till stekning
- Värm en stekpanna med oljan och stek på färsen tills den fått lite yta. Häll på tacokryddan och vattnet och låt puttra i några minuter
- Bred ut färsen i pajskalet
Ostkräm
2 dl vegansk creme fraische
100 gram vegansk riven ”parmesan”
1 krm salt
- Blanda ingredienserna till en kräm och klicka den över färsen
Topping
6 stycken små tomater
Tacosås
- Dela tomaterna på hälften och tryck ned i pajen
- Klicka över tacosås
- Grädda pajen mitt i ugnen på 200 grader i 35-40 minuter eller tills den fått en gyllenbrun färg
Smörstekt majs
200 gram majskorn från konserverad majs
En rejäl klick mjölkfritt margarin
Salt och peppar
- Stek majsen i en stekpanna tillsammans med margarin, salt och peppar tills den får en fin yta. Servera tillsammans med pajen






Lämna ett svar