Veganska hallonbullar med vaniljkräm

by on

Veganska hallonbullar med vaniljkräm är ett gäng sommarbullar, det är ett som är säkert! I fyllningen hittar man inte bara hallonsylt utan även en generös mängd mandelmassa som tar de här bullarna till en helt ny nivå!

Jag har testat, ett för mig, nytt sätt att rulla bullar på som kommer ge dem många olika lager med fyllning vilket blir så gott! Innan gräddningen har jag fyllt bullarna med en hemkokt vaniljkräm som gör de färdiga bullarna extra krämiga. Åh, vad jag älskar bullar!

veganska hallonbullar

hallonbullar med vaniljkräm Frida

Följ mig på

Instagram

Facebook

TikTok

Ladda ned min app ”Veganska godsaker”

Veganska hallonbullar med vaniljkräm

Bulldeg

25 gram färsk jäst

300 gram/3 dl vatten

90 gram/1 dl strösocker

2 tsk mortlad kardemumma

540 gram/9 dl vetemjöl

3 gram/0,5 tsk salt

100 gram mjölkfritt margarin (rumstempererat)

  1. Smula ned jästen i en bunke och värm vattnet till 38 grader. Rör ned vattnet tills jästen smält och blanda sedan i socker och kardemumma
  2. Tillsätt vetemjölet lite i taget och knåda till en deg, använd köksmaskin, elvisp med degkrokar eller arbeta för hand
  3. Klicka i margarinet och knåda degen i minst 10 minuter. Degen ska släppa från bunken och vara glansig och elastiskt när den är klar
  4. Låt degen vila på ett lätt mjölat bord i 20 minuter under en handduk

Fyllning

200 gram mandelmassa

100 gram mjölkfritt margarin (rumstempererat)

10 gram/2 tsk vaniljsocker

45 gram/0,5 dl strösocker

2 msk växtbaserad grädde

2 krm salt

0,5-1 dl fast hallonsylt

  1. Vispa snabbt ihop ingredienserna (inte hallonsylten) till en jämn massa. Ställ åt sidan
  2. Ta fram bulldegen och dela den i två delar, knåda ena delen den lätt, du ska inte behöva något mjöl till utbakningen men om du känner att degen är kladdig kan du strö lite vetemjöl under degen
  3. Kavla ut degen till en rektangel och bred på hälften av fyllningen, bred sedan på hallonsylt så det blir en del av fyllningen, den ska alltså inte ligga direkt ovanpå fyllningen utan blandas med den.
  4. Vik inte ihop degen, ta en kniv eller en pizzaslice och skär ut 2 cm breda strimlor, skär långsida till långsida. Rulla sedan varje strimla till en bulle. Den här gången har jag inte rullat ihop en lång rulle av degen och sen skurit den till bullar, men det kan du göra om du vill.
  5. Upprepa samma steg med andra bulldegen
  6. Lägg bullarna i stora bullformar och låt dem jäsa på plåtar i 1,5-2 timmar

Vaniljkräm

24 gram/2 msk majsstärkelse

45 gram/0,5 dl strösocker

1 tsk vaniljpasta

250 gram/2,5 dl växtbaserad matlagningsgrädde (jag har använt alpros gröna)

50 gram/0,5 dl växtbaserad dryck

  1. Blanda majsstärkelse och strösocker i en kastrull. Tillsätt de övriga ingredienserna och koka upp på låg värme och under omrörning tills du får en tjock vaniljkräm.
  2. Låt vaniljkrämen svalna och häll sedan upp den i en spritspåse
  3. När bullarna jäst klart penslar du dem med lite olja och fyller du mitten av varje bulle med vaniljkräm
  4. Grädda bullarna i mitten av ugnen på 200 grader i 10-12 minuter

Sockerlag

1 dl strösocker

1 dl vatten

  1. Koka vatten och socker till en simmig sockerlag medan bullarna står i ugnen. Pensla bullarna med sockerlagen direkt när de kommer ut ur ugnen. Pudra med florsocker innan servering

You may also like

1 Comment
  1. Ingrid 3 veckor ago

    Ser jättegott ut! Ungefär hur många bullar blir det?

    Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published.