Din varukorg är för närvarande tom!
Veganska hallonbullar med vaniljkräm
Veganska hallonbullar med vaniljkräm är ett gäng sommarbullar, det är ett som är säkert! I fyllningen hittar man inte bara hallonsylt utan även en generös mängd mandelmassa som tar de här bullarna till en helt ny nivå!
Jag har testat, ett för mig, nytt sätt att rulla bullar på som kommer ge dem många olika lager med fyllning vilket blir så gott! Innan gräddningen har jag fyllt bullarna med en hemkokt vaniljkräm som gör de färdiga bullarna extra krämiga. Åh, vad jag älskar bullar!
Följ mig på
Ladda ned min app ”Veganska godsaker”
Veganska hallonbullar med vaniljkräm
Bulldeg
25 gram färsk jäst
300 gram/3 dl vatten
90 gram/1 dl strösocker
2 tsk mortlad kardemumma
540 gram/9 dl vetemjöl
3 gram/0,5 tsk salt
100 gram mjölkfritt margarin (rumstempererat)
- Smula ned jästen i en bunke och värm vattnet till 38 grader. Rör ned vattnet tills jästen smält och blanda sedan i socker och kardemumma
- Tillsätt vetemjölet lite i taget och knåda till en deg, använd köksmaskin, elvisp med degkrokar eller arbeta för hand
- Klicka i margarinet och knåda degen i minst 10 minuter. Degen ska släppa från bunken och vara glansig och elastiskt när den är klar
- Låt degen vila på ett lätt mjölat bord i 20 minuter under en handduk
Fyllning
200 gram mandelmassa
100 gram mjölkfritt margarin (rumstempererat)
10 gram/2 tsk vaniljsocker
45 gram/0,5 dl strösocker
2 msk växtbaserad grädde
2 krm salt
0,5-1 dl fast hallonsylt
- Vispa snabbt ihop ingredienserna (inte hallonsylten) till en jämn massa. Ställ åt sidan
- Ta fram bulldegen och dela den i två delar, knåda ena delen den lätt, du ska inte behöva något mjöl till utbakningen men om du känner att degen är kladdig kan du strö lite vetemjöl under degen
- Kavla ut degen till en rektangel och bred på hälften av fyllningen, bred sedan på hallonsylt så det blir en del av fyllningen, den ska alltså inte ligga direkt ovanpå fyllningen utan blandas med den.
- Vik inte ihop degen, ta en kniv eller en pizzaslice och skär ut 2 cm breda strimlor, skär långsida till långsida. Rulla sedan varje strimla till en bulle. Den här gången har jag inte rullat ihop en lång rulle av degen och sen skurit den till bullar, men det kan du göra om du vill.
- Upprepa samma steg med andra bulldegen
- Lägg bullarna i stora bullformar och låt dem jäsa på plåtar i 1,5-2 timmar
Vaniljkräm
24 gram/2 msk majsstärkelse
45 gram/0,5 dl strösocker
1 tsk vaniljpasta
250 gram/2,5 dl växtbaserad matlagningsgrädde (jag har använt alpros gröna)
50 gram/0,5 dl växtbaserad dryck
- Blanda majsstärkelse och strösocker i en kastrull. Tillsätt de övriga ingredienserna och koka upp på låg värme och under omrörning tills du får en tjock vaniljkräm.
- Låt vaniljkrämen svalna och häll sedan upp den i en spritspåse
- När bullarna jäst klart penslar du dem med lite olja och fyller du mitten av varje bulle med vaniljkräm
- Grädda bullarna i mitten av ugnen på 200 grader i 10-12 minuter
Sockerlag
1 dl strösocker
1 dl vatten
- Koka vatten och socker till en simmig sockerlag medan bullarna står i ugnen. Pensla bullarna med sockerlagen direkt när de kommer ut ur ugnen. Pudra med florsocker innan servering
-
Ekströms 2 x Jordgubbskräm45,00 kr
-
2 x Coca-Cola Classic20,00 kr
-
Jokk 2 x Dryckeskoncentrat Svartvinbär30,00 kr
-
Natuvital 2 x Vätskeersättning Grape & Citrus35,00 kr
-
Natuvital 2 x Vätskeersättning Apelsin30,00 kr
-
Compeed Plåster Medium 2-pack30,00 kr
-
Leader Outdoor Chili Sin Carne69,00 kr
-
Sante Fruktbar Nötter 36-pack199,00 kr
-
Leader Pasta Carbonara Måltid69,00 kr
-
Leader Pasta Bolognese Måltid69,00 kr
-
2 x Fun Light Blueberry Lemonade49,00 kr
-
Zingo Apelsin 20-pack119,00 kr
-
Clean Drink Funktionsdryck Berry 24-pack279,00 kr
-
Aussie Schampo Miracle Repair55,00 kr
-
Aussie Schampo Nourish55,00 kr
-
Shearer Doftljus Lemon Zest99,00 kr
-
Shearer Doftljus Vanilla & Coconut79,00 kr
-
Shearer Stort Doftljus Vanilla & Coconut79,00 kr
-
Shearer Litet Doftljus Vanilla & Coconut59,00 kr
-
Shearer Stort Doftljus Orange Pomander79,00 kr
Kommentarer
Ett svar till ”Veganska hallonbullar med vaniljkräm”
Ser jättegott ut! Ungefär hur många bullar blir det?
Lämna ett svar