Vegansk tacopaj

Vegansk tacopaj är en riktigt trevlig middagspaj som hela familjen garanterat kommer att älska! Den är enkel att förbereda redan kvällen innan så du bara kan grädda den i ugnen när den ska ätas dagen efter. Jag är inget fan av att laga vardagsmat under stress, när jag är hungrig och det är stimmigt runt omkring. Därför gillar jag matpajer just eftersom dom går att förbereda. Just den här pajen går att göra färdig helt för gräddning och ställa in i kylskåpet. Det är verkligen så smidigt!

vegansk tacopaj

Följ mig på

Instagram

Facebook

TikTok

Ladda ned min app ”veganska godsaker”

Vegansk tacopaj

Pajdeg

200 gram mjölkfritt margarin

4 dl vetemjöl

2 krm salt

Ev. lite vatten

  1. Nyp ihop ingredienserna till en deg och tryck ut degen i en ugnsfast form (20x25cm) och ställ in i kylskåpet

Tacofärs

800 gram vegofärs

2 påsar tacokrydda

1,5 dl vatten

Olja till stekning

  1. Värm en stekpanna med oljan och stek på färsen tills den fått lite yta. Häll på tacokryddan och vattnet och låt puttra i några minuter
  2. Bred ut färsen i pajskalet

Ostkräm

2 dl vegansk creme fraische

100 gram vegansk riven ”parmesan”

1 krm salt

  1. Blanda ingredienserna till en kräm och klicka den över färsen

Topping

6 stycken små tomater

Tacosås

  1. Dela tomaterna på hälften och tryck ned i pajen
  2. Klicka över tacosås
  3. Grädda pajen mitt i ugnen på 200 grader i 35-40 minuter eller tills den fått en gyllenbrun färg

Smörstekt majs

200 gram majskorn från konserverad majs

En rejäl klick mjölkfritt margarin

Salt och peppar

  1. Stek majsen i en stekpanna tillsammans med margarin, salt och peppar tills den får en fin yta. Servera tillsammans med pajen

Kommentarer

Ett svar till ”Vegansk tacopaj”

  1. Det här var jättegott och enkelt! Jag bytte ut lite drygt 200 gram färs mot svarta bönor och blandade ner dem med färsen efter den hade brynt lite. Jag hade ingen ”riktig” vegansk parmesan heller, så jag tog cashewparmesan och blandade ner i creme fraichen, det blev verkligen jättebra! Majsen var verkligen en trevlig touch och vi hade även lite tortillachips till också.

    Men Frida, kan inte du specificera vilken slags ugn du använder så man vet hur man ska anpassa det utefter om man själv har varmluft eller konventionell ugn? Det hade varit toppen!

    Tack för ännu ett kanonrecept!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *