Rabarbern är i full blom så passa på att ta tillvara på den genom att baka den här magiska rabarberkladdkakan med vit choklad. I smeten har jag också kardemumma som gör sig så bra tillsammans med rabarber!
När du väl har rabarber tillgängligt, se till att plocka på dig mycket. De går nämligen bra att skölja, skära ned och frysa in i påsar så har du färsk rabarber långt in på hösten!


Följ mig på
Ladda ned min app ”veganska godsaker”
Vegansk rabarberkladdkaka med vit choklad
75 gram mjölkfritt margarin
100 gram vegansk vit choklad
180 gram/2 dl strösocker
10 gram/2 tsk vaniljsocker
180 gram/3 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
2 tsk malen kardemumma
100 gram/1 dl kikärtsspad
- Ställ ugnen på 175 grader över- och undervärme
- Smält margarinet på låg värme i en kastrull och blanda sedan ned chokladen tills den smält samman med margarinet
- Tillsätt övriga ingredienser (utom rabarbern) och blanda till en jämn klumpfri smet. Häll upp smeten i en bakplåtspappersklädd springform
- Skölj och skiva rabarbern. Tryck ned den i smeten. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 30-35 minuter och låt sedan svalna helt i kylskåpet. Servera med vegansk vaniljglass






Lämna ett svar