Vegansk jordnötspaj med chokladtäcke bakas enkelt utan ugn och är perfekt för den som älskar jordnötter och choklad i kombination! Pajen innehåller bara 6 ingredienser och går snabbt att svänga ihop! Den är så god att servera med lite syrliga bär eller med en klick kall glass.
Jag använder sötat jordnötssmör i den här pajen för enkelhetens skull. Om du använder osötat jordnötssmör behöver du tillsätta 1-2 dl florsocker.
Följ mig på
Ladda ned min app ”veganska godsaker”
Vegansk jordnötspaj med chokladtäcke
Botten
15 stycken digestivekex
75 gram mjölkfritt margarin
- Mixa kexen till smulor
- Smält margarinet och blanda med smulorna
- Tryck ut i en pajform (20cm i diameter) och ställ sedan in i frysen
Jordnötsfyllning
350 gram sockrat jordnötssmör
1,5 dl växtbaserad vispgrädde
- Vispa jordnötssmöret och vispgrädden till en kräm och bred ut i skalet. Ställ in i kylskåpet i 1 timme
Chokladtäcke
200 gram vegansk choklad, 54%
2 dl växtbaserad matlagningsgrädde
Flingsalt
- Hacka chokladen i grova bitar
- Värm grädden i en kastrull och dra av från plattan. Blanda i chokladen tills den smält ihop till en kräm. Låt svalna en stund och bred sedan på den över jordnötsfyllningen
- Ställ in i kylskåpet i ytterligare en timme tills chokladtäcket stelnat till
- Toppa med flingsalt
Lämna ett svar