Vegansk rabarberkladdkaka med vit choklad

Rabarbern är i full blom så passa på att ta tillvara på den genom att baka den här magiska rabarberkladdkakan med vit choklad. I smeten har jag också kardemumma som gör sig så bra tillsammans med rabarber!

När du väl har rabarber tillgängligt, se till att plocka på dig mycket. De går nämligen bra att skölja, skära ned och frysa in i påsar så har du färsk rabarber långt in på hösten!

vegansk rabarberkladdkaka

rabarberkladdkaka äggfri

Följ mig på

Instagram

Facebook

TikTok

Ladda ned min app ”veganska godsaker”

Vegansk rabarberkladdkaka med vit choklad

75 gram mjölkfritt margarin

100 gram vegansk vit choklad

180 gram/2 dl strösocker

10 gram/2 tsk vaniljsocker

180 gram/3 dl vetemjöl

0,5 tsk salt

2 tsk malen kardemumma

100 gram/1 dl kikärtsspad

  1. Ställ ugnen på 175 grader över- och undervärme
  2. Smält margarinet på låg värme i en kastrull och blanda sedan ned chokladen tills den smält samman med margarinet
  3. Tillsätt övriga ingredienser (utom rabarbern) och blanda till en jämn klumpfri smet. Häll upp smeten i en bakplåtspappersklädd springform
  4. Skölj och skiva rabarbern. Tryck ned den i smeten. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 30-35 minuter och låt sedan svalna helt i kylskåpet. Servera med vegansk vaniljglass

 

 

Kommentarer

Ett svar till ”Vegansk rabarberkladdkaka med vit choklad”

  1. Låter fantastiskt! Hur mycket rabarber ska man ta?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *