När min sambo Simon lagar mat blir det ofta goda grytor. Han ser alltid till att hitta det där extra som ger maten mycket karaktär och som alltid går att äta både till vardags och till fest. Jag älskar Simons mat och jag hoppas att ni kommer gilla den här böngrytan med champinjoner och soltorkad tomat lika mycket som jag!
Annons:
Grytan vi använder när vi lagar mat
Bild ovan: Cervera

Följ mig på
Ladda ned min app ”Veganska godsaker”
Simons böngryta med champinjoner och soltorkad tomat (4 portioner)
1 st stor gul lök
3 st vitlöksklyftor
300 gram champinjoner
140 gram soltorkade tomater
230 gram stora vita bönor, konserverade
1 buljongtärning
2 msk tomatpuré
1 nypa strösocker
1 nypa torkade chiliflakes (kan uteslutas)
1,5-2 tsk vitvinsvinäger
5 dl växtbaserad matlagningsgrädde
Salt och peppar efter smak
Olja att steka i
- Hacka lök och vitlök smått. Dela champinjonerna på hälften och skiva dem. Fräs i en panna med olja tills det blivit mjukt och svampen vattnat av sig
- Klipp i soltorkade tomater och tillsätt de andra ingredienserna. Tänk på att spara bönspadet (till bakning) och skölj av bönorna ordentligt i vatten
- Låt puttra i minst 10 minuter men gärna i 20 minuter på svag värme
- Servera med kokt bulgur






Lämna ett svar