Inlägget innehåller annonslänkar
Veganska kokossnittar med lime smakar härligt tropiskt! Kokos och lime är en perfekt kombination och i snittarna får de en ljuvlig smak och konsistens.
Snittar är en tacksam kaka att baka. Du får många kakor för lite jobb eftersom du bara rullar ur två längder, gräddar dem och skär dem inte till kakor förrän de är färdiggräddade. En viktig sak att tänka på när man bakar snittar är att låta de skurna kakorna svalna på plåten ordentligt innan man plockar bort dem. Annars kommer de gå sönder och det vill vi ju inte!
Jag brukar väga mina ingredienser när jag bakar. Särskilt när jag bakar småkakor eftersom små marginaler ger stora skillnader. En kaka kan bli alldeles för lös och flyta ut om man råkar missa bara ett par matskedar mjöl till exempel. Jag har DEN HÄR vågen och rekommenderar er att köpa en om ni harmöjlighet!
Annons:
Följ mig på
Ladda ned min app ”Veganska godsaker”
Veganska kokossnittar med lime
150 gram mjölkfritt margarin, rumstempererat
90 gram/1 dl strösocker
42 gram/2 msk ljus sirap
40 gram/1 dl kokosflingor
5 gram/1 tsk bakpulver
10 gram/2 tsk vaniljsocker
3 gram/0,5 tsk salt
180 gram/3 dl vetemjöl
2 stycken lime, bara skalet
- Ställ ugnen på 200 grader
- Vispa ihop margarin, strösocker och sirap
- Blanda de torra ingredienserna och blanda ned i smeten med en slickepott
- Riv tillsist i skalet av 1 lime i degen och blanda ihop
- Dela degen i två delar och rulla till längder som är va 25cm långa. Tryck ut dem lite med fingrarna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter
- Låt kakorna svalna i 5 minuter på plåten innan du skär dem till snittar med en vass kniv. Riv över limeskal från den andra lime och låt sedan kakorna svalna helt på plåten tills de blir fasta nog att plocka upp med handen
Lämna ett svar