ANNONS

Vegansk böngryta med champinjoner och soltorkad tomat

/

När min sambo Simon lagar mat blir det ofta goda grytor. Han ser alltid till att hitta det där extra som ger maten mycket karaktär och som alltid går att äta både till vardags och till fest. Jag älskar Simons mat och jag hoppas att ni kommer gilla den här böngrytan med champinjoner och soltorkad tomat lika mycket som jag!

Annons:

Grytan vi använder när vi lagar mat

Bild ovan: Cervera

gryta bönor

Följ mig på

Instagram

Facebook

TikTok

Ladda ned min app ”Veganska godsaker”

Simons böngryta med champinjoner och soltorkad tomat (4 portioner)

1 st stor gul lök

3 st vitlöksklyftor

300 gram champinjoner

140 gram soltorkade tomater

230 gram stora vita bönor, konserverade

1 buljongtärning

2 msk tomatpuré

1 nypa strösocker

1 nypa torkade chiliflakes (kan uteslutas)

1,5-2 tsk vitvinsvinäger

5 dl växtbaserad matlagningsgrädde

Salt och peppar efter smak

Olja att steka i

  1. Hacka lök och vitlök smått. Dela champinjonerna på hälften och skiva dem. Fräs i en panna med olja tills det blivit mjukt och svampen vattnat av sig
  2. Klipp i soltorkade tomater och tillsätt de andra ingredienserna. Tänk på att spara bönspadet (till bakning) och skölj av bönorna ordentligt i vatten
  3. Låt puttra i minst 10 minuter men gärna i 20 minuter på svag värme
  4. Servera med kokt bulgur

Annons:

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00