ANNONS

Veganska browniemuffins med Oreofrosting

/

Inlägget innehåller annonslänk

Sega, kladdiga browniemuffins med choklad i som är toppade med en Oreofrosting. Dessa muffins är oemotståndligt goda oför alla chokladälskare där ute! De uppskattas av stora som små, vid kalas eller fikastunder och framför allt till fredagsmyset.

Jag vill tipsa er om tyllen jag använder när jag spritsar Oreofrostingen. Det är en 18mm stjärntyll som du hittar HÄR

veganska brownie muffins

Följ mig på

Instagram

Facebook

TikTok

”Ladda ned min app ”Veganska godsaker”

Browniemuffins med Oreofrosting, 12 stycken

Muffins

150 gram mjölkfritt margarin

225 gram/2,5 dl strösocker

210 gram/3,5 dl vetemjöl

20 gram/0,5 dl kakao

10 gram/2 tsk vaniljsocker

5 gram/1 tsk bakpulver

3 gram/0,5 tsk salt

150 gram/1,5 dl växtbaserad dryck

100 gram mörk choklad (54%)

12 stycken medelstora muffinsformar, jag har köpt de jag använder HÄR

  1. Ställ ugnen på 200 grader
  2. Smält margarinet på låg värme och dra av från plattan
  3. Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör sedan i margarinet och drycken tills du får en jämn klumpfri smet
  4. Hacka chokladen i grova bitar och blanda ned i smeten
  5. Fördela muffinsen i 12 stycken muffinsformar, fyll dem till två tredjedelar och grädda dem mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt muffinsen svalna helt i rumstemperatur eller kylskåp

Oreofrosting

300 gram växtbaserad färskost

100 gram/1 dl växtbaserad vispgrädde

30 gram/0,5 dl florsocker

1/2 paket oreokakor

12 stycken mini Oreos

  1. Vispa upp färskosten i en skål för att få bort klumpar. Tillsätt vispgrädden och vispa fluffigt
  2. Vänd ned florsocker
  3. Mixa eller slå sönder kakorna och blanda ned dem i frostingen. Häll upp i en spritspåse och spritsa över muffinsen. Toppa med mini Oreos
0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00