Portioner: 4-6 stycken
Tid: 45 minuter


Följ mig på
Veganska köttbullar med potatis och brunsås
Pressgurka (förbereds med fördel kvällen innan)
1⁄2 medelstor gurka
2 dl vatten
1 dl strösocker
1⁄2 dl ättikssprit
Hackad persilja, fryst eller färsk
Köttbullar
500 g formbar färs
2 msk grov senap
1 msk tomatpuré
1⁄2 dl växtbaserad matlagningsgrädde
1 tsk kinesisk soja
Salt och peppar
Olja att steka i
Gräddsås
5 dl växtbaserad matlagningsgrädde
2 stycken buljongtärningar (grönsak)
2 tsk vitvinsvinäger
2 tsk svartvinbärsgelé
1 msk kinesisk soja
Salt och peppar
Tillbehör
Potatis
Lingonsylt/rårörda lingon
Inlagd gurka: Koka upp vatten, socker och ättika tills sockerkristallerna smält. Dra av från plattan och låt svalna. Skiva gurka tunt och blanda ned i lagen tillsammans med persiljan. Låt stå och dra i kylskåp.
Köttbullar: Blanda ihop ingredienserna till färsen. Rulla till 20 stycken köttbullar och stek dem i tre omgångar i en stekpanna i rikligt med olja.
Sås: Blanda ingredienserna till såsen och koka upp, låt puttra i några minuter. Ju längre desto bättre.
Servera med kokt potatis och lingon. Den här maträtten är perfekt till matlådan!






Lämna ett svar