ANNONS

Veganska köttbullar med potatis och brunsås

/
Köttbullar med brunsås och inlagd gurka serveras med kokt potatis och lingon. En svensk klassiker som jag älskar! Att göra egna, veganska köttbullar är inte svårt och det blir väldigt gott så se till att göra många.

Portioner: 4-6 stycken

Tid: 45 minuter

inlagd gurka 3 2 1 lag

veganska köttbullar formbar färs

Följ mig på

Instagram

Youtube

Veganska köttbullar med potatis och brunsås

Pressgurka (förbereds med fördel kvällen innan)
1⁄2 medelstor gurka
2 dl vatten
1 dl strösocker
1⁄2 dl ättikssprit
Hackad persilja, fryst eller färsk

Köttbullar
500 g formbar färs
2 msk grov senap
1 msk tomatpuré
1⁄2 dl växtbaserad matlagningsgrädde
1 tsk kinesisk soja

Salt och peppar
Olja att steka i

Gräddsås
5 dl växtbaserad matlagningsgrädde
2 stycken buljongtärningar (grönsak)
2 tsk vitvinsvinäger
2 tsk svartvinbärsgelé
1 msk kinesisk soja
Salt och peppar

Tillbehör
Potatis
Lingonsylt/rårörda lingon

Inlagd gurka: Koka upp vatten, socker och ättika tills sockerkristallerna smält. Dra av från plattan och låt svalna. Skiva gurka tunt och blanda ned i lagen tillsammans med persiljan. Låt stå och dra i kylskåp.

Köttbullar: Blanda ihop ingredienserna till färsen. Rulla till 20 stycken köttbullar och stek dem i tre omgångar i en stekpanna i rikligt med olja.

Sås: Blanda ingredienserna till såsen och koka upp, låt puttra i några minuter. Ju längre desto bättre.

Servera med kokt potatis och lingon. Den här maträtten är perfekt till matlådan!

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00