ANNONS

Veganska browniemuffins med chokladbollar

/

Visst är väl brownie och chokladbollar något av det finaste vi har? Tänk er att man sätter ihop dem till en och samma sega, chokladiga muffins? Dessutom råkade jag få till de godaste chokladbollarna någonsin, de är helt galet goda!

brownie chokladboll

Följ mig på

Instagram

Youtube

Se den senaste videon här:

Veganska browniemuffins med chokladbollar

9 stycken

Tid: 35 minuter

Ugn: 175 grader

Browniemuffins

1 1/2 dl kikärtsspad

180 g/2 dl strösocker

150 g/2 1/2 dl vetemjöl

20 g/1/2 dl kakao

10 g/2 tsk vaniljsocker

5 g/1 tsk bakpulver

3 g/1 tsk salt

100 g mjölkfritt margarin

200 g choklad, 54%

Chokladbollar

125 g mjölkfritt margarin, gärna smörgåsmargarin

90 g/1 dl strösocker

12 g/2 msk kakao

10 g/2 tsk vaniljsocker

180 g/4 1/2 havregryn

3 g/ 1/2 tsk salt

1 msk kallt, starkt kaffe

Pärlsocker att rulla i

Vispa kikärtsspad och strösocker vitt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ned dem i smeten. Smält margarin och choklad på låg värme och blanda ned i smeten. Fördela smeten i 9 stycken muffinsformar och grädda mitt i ugnen i 10-11 minuter.

Mixa under tiden alla ingredienser till chokladbollarna och rulla till 9 stycken stora bollar. Rulla dem i pärlsocker och lägg dem på de gräddade muffinsen när de fortfarande är varma.

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00