Visst är väl brownie och chokladbollar något av det finaste vi har? Tänk er att man sätter ihop dem till en och samma sega, chokladiga muffins? Dessutom råkade jag få till de godaste chokladbollarna någonsin, de är helt galet goda!


Följ mig på
Se den senaste videon här:
Veganska browniemuffins med chokladbollar
9 stycken
Tid: 35 minuter
Ugn: 175 grader
Browniemuffins
1 1/2 dl kikärtsspad
180 g/2 dl strösocker
150 g/2 1/2 dl vetemjöl
20 g/1/2 dl kakao
10 g/2 tsk vaniljsocker
5 g/1 tsk bakpulver
3 g/1 tsk salt
100 g mjölkfritt margarin
200 g choklad, 54%
Chokladbollar
125 g mjölkfritt margarin, gärna smörgåsmargarin
90 g/1 dl strösocker
12 g/2 msk kakao
10 g/2 tsk vaniljsocker
180 g/4 1/2 havregryn
3 g/ 1/2 tsk salt
1 msk kallt, starkt kaffe
Pärlsocker att rulla i
Vispa kikärtsspad och strösocker vitt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ned dem i smeten. Smält margarin och choklad på låg värme och blanda ned i smeten. Fördela smeten i 9 stycken muffinsformar och grädda mitt i ugnen i 10-11 minuter.
Mixa under tiden alla ingredienser till chokladbollarna och rulla till 9 stycken stora bollar. Rulla dem i pärlsocker och lägg dem på de gräddade muffinsen när de fortfarande är varma.






Lämna ett svar