Att tillsätta riven pumpa och havregryn till dina frukostfrallor gör att de blir saftigare och får lite mer tugg. som åtminstone jag och familjen uppskattar mycket! Säsongen för pumpa är NU men det finns en pumpasort som heter butternut som finns i butikerna året om. Det är även den sorten jag använder till mina frallor!

Frukostfrallor med pumpa och havregryn
Portioner: 10–12 frallor
Tid: 120 minuter
Ugn: 200 grader
Ingredienser
30 g färsk jäst
3 dl vatten
3 msk neutral olja
42 g/2 msk ljus sirap
120 g/3 dl havregryn
420 g/7 dl vetemjöl + 1/2 dl till utbakning
3 g/ 1/2 tsk salt
200 g finriven pumpa
Blanda ut jästen med vattnet i en bunke tills den löst upp sig. Blanda i övriga ingredienser och knåda för hand eller i maskin i 10-15 minuter. Lägg en kökshandduk över bunken och låt degen jästa i en timme. Stjälp ut degen på ett lätt mjölat bakbord och dela degen i 10-12 bitar. Undvik att knåda degen för mycket. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och lägg över kökshandduken igen. Låt jäsa i 20 minuter och grädda dem sedan mitt i ugnen i 12-15 minuter.






Lämna ett svar